Spinat-risotto med kamskjell
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 lkraft
-
2 ssolivenolje
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
400 grisottoris
-
4 dltørr hvitvin
-
150 gspinat
-
1 ss
-
90 grevet parmesan
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Topping
-
8 stkkamskjell
-
2 stkhvitløksfedd
-
4 ss
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
-
2
Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til myke. Tilsett ris og fres i noen minutter.
-
3
Hell over vin og rør til all vesken har fordampet. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
-
4
Ta kjelen av platen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper. Vend inn spinat.
-
5
Tørk kamskjellene godt, bruk ferske eller tinte, og krydre dem med salt og pepper. Stek raskt på begge sider i litt olje på høy varme.
-
6
Finsnitt hvitløksfedd og stek gylne i smør. Finriv skall av sitron og press ut saften. Server risottoen toppet med stekte kamskjell og sitronsmør.