Spinat-risotto med stekte kamskjell og sitronsmør

Spinat-risotto med kamskjell

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Denne oppskriften på risotto med spinat, stekte kamskjell og sitronsmør smaker helt fantastisk, og passer fint når du skal ha gjester til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l kraft
2 ss olivenolje
1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
400 g risottoris
4 dl tørr hvitvin
150 g spinat
1 ss TINE Meierismør
90 g revet parmesan
¼ ts salt
¼ ts pepper

Topping

8 stk kamskjell
2 stk hvitløksfedd
4 ss TINE Meierismør
1 stk sitron

Slik gjør du det

    1. Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
    2. Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til myke. Tilsett ris og fres i noen minutter.
    3. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
    4. Ta kjelen av platen, rør inn smør og parmesan og smak til med salt og pepper.
    5. Tørk kamskjellene godt, bruk ferske eller tinte, og krydre dem med salt og pepper. Stek raskt på begge sider i litt olje på høy varme.
    6. Finsnitt hvitløksfedd og stek gylne i smør. Finriv skall av sitron og press ut saften. Server risottoen toppet med stekte kamskjell og sitronsmør.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat