Spagetti, spekeskinke og hvitløksbrød
Enkel•20 min min
En rask og lettvint pastarett som smaker nydelig. Her får du også oppskriften på noe av det beste som finnes, nemlig nystekte hvitløksbrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
Spekeskinke:
-
400 gspaghetti , ukokt
Hvitløkbrød:
-
2 stkbaguetter
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 sspersille , finhakket
-
50 gmykt TINE® Meierismør
-
2 ssolivenolje
-
4 ssparmesan , revet
Spekeskinke og grønnsaker:
-
2 dl
-
12 skiverspekeskinke , revet i mindre biter
-
12 gcherrytomater , delt i to
-
4 stilkervårløk , hakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C.
Spagetti:
-
2
Kok spagetti som anvist på pakken.
Hvitløkbrød:
-
3
Skjær baguette i skiver.
Tips
Hvis du ønsker, kan du bruke grovt brød i stedet for baguette.
-
4
Pisk sammen hvitløk og persille med smør og olje, og smør på baguetteskivene. Legg skivene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og dryss over parmesan.
-
5
Stek hvitløkbrødene midt i ovnen i 5 minutter, eller til de er gylne.
Spekeskinke og grønnsaker:
-
6
Sil vannet fra spagettien, og rør inn rømme. Fordel spagettien på tallerkener, og ha skinke, tomat og vårløk over. Krydre med salt og pepper, og server med varmt hvitløkbrød.