Pastasalat med chevre og kylling
Vil du lage noe ekstra godt til middag? Prøv en pastasalat med spennende smaker! Med dressing av chevre, hvitløk og rosmarin blir dette fort en ny favoritt.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk kyllinglårfilet med skinn
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts sort pepper
- 1 ss solsikkeolje
- 200 g pennepasta, , fullkorn
- 80 g babyspinat
- 120 g soltørkede tomater på olje
- 200 g artisjokk
- 120 g sorte oliven
- 1 stykk vårløk
- 4 ss solsikkekjerner
Dressing
- 1 stykk Chevre Naturell, , i biter
- 1 stilk fersk rosmarin, , finhakket
- 1 fedd hvitløk, , revet
- 1 stykk sitron, (saft og zest)
- 2 ss akasiehonning
- 2 ss olivenolje, extra virgin, , eller oljen fra soltørket tomat
- 1 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
Slik gjør du
Dressing
1
Ha chevre, rosmarin, hvitløk, sitronzest, sitronsaft, honning, olivenolje og helmelk i en beholder. Kjør dressingen med stavmikser til den er jevn uten klumper.
Pastasalat
1
Kok pasta og avkjøl i kaldt vann.
2
Riste solsikkekjerner i en stekepanne på middels varme til de er gylne.
3
Krydre kyllinglårene med salt og pepper og legg dem med skinnsiden ned i en stekepanne med litt olje. Press kyllingen ned med en stekespade eller sett en tung kjele over for å få sprøtt skinn. Stek kyllingen på middels varme med press i ca. 5 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter.
4
Skjær kyllingkjøttet i skiver.
5
Bland kald pasta med babyspinat og dressing, og fordel i 4 skåler. Topp med stekt kyllinglår, artisjokker, oliven, soltørkede tomater, vårløk og ristede solsikkekjerner.
TipsOljen fra de soltørkede tomatene kan brukes i dressingen.