Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pastasalat med chevre og kylling

Middels
30min

Vil du lage noe ekstra godt til middag? Prøv en pastasalat med spennende smaker! Med dressing av chevre, hvitløk og rosmarin blir dette fort en ny favoritt.

(0)
Next ImagePastasalat med chevre og kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
kyllinglårfilet med skinn
0.25 ts
salt
0.25 ts
sort pepper
1 ss
solsikkeolje
200 g
pennepasta, fullkorn
80 g
babyspinat
120 g
soltørkede tomater på olje
200 g
artisjokk
120 g
sorte oliven
1 stk
vårløk
4 ss
solsikkekjerner

Dressing

1 stk
Chevre Naturell, i biter
1 stilk
fersk rosmarin, finhakket
1 fedd
hvitløk, revet
1 stk
sitron (saft og zest)
2 ss
akasiehonning
2 ss
olivenolje, extra virgin, eller oljen fra soltørket tomat

Fremgangsmåte

Dressing

  1. Ha chevre, rosmarin, hvitløk, sitronzest, sitronsaft, honning, olivenolje og helmelk i en beholder. Kjør dressingen med stavmikser til den er jevn uten klumper.

Pastasalat

  1. Kok pasta og avkjøl i kaldt vann.

  2. Riste solsikkekjerner i en stekepanne på middels varme til de er gylne.

  3. Krydre kyllinglårene med salt og pepper og legg dem med skinnsiden ned i en stekepanne med litt olje. Press kyllingen ned med en stekespade eller sett en tung kjele over for å få sprøtt skinn. Stek kyllingen på middels varme med press i ca. 5 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter.

  4. Skjær kyllingkjøttet i skiver.

  5. Bland kald pasta med babyspinat og dressing, og fordel i 4 skåler. Topp med stekt kyllinglår, artisjokker, oliven, soltørkede tomater, vårløk og ristede solsikkekjerner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Oljen fra de soltørkede tomatene kan brukes i dressingen. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter