Pastasalat med chevre og kylling

Pastasalat med chevre og kylling

0
0
Middels30 min
Vil du lage noe ekstra godt til middag? Prøv en pastasalat med spennende smaker! Med dressing av chevre, hvitløk og rosmarin blir dette fort en ny favoritt. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    kyllinglårfilet med skinn
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    sort pepper
  • 1 ss
    solsikkeolje
  • 200 g
    pennepasta , fullkorn
  • 80 g
    babyspinat
  • 120 g
    soltørkede tomater på olje
  • 200 g
    artisjokk
  • 120 g
    sorte oliven
  • 1 stk
    vårløk
  • 4 ss
    solsikkekjerner

Dressing

  • 1 stk
    Chevre Naturell , i biter
  • 1 stilk
    fersk rosmarin , finhakket
  • 1 fedd
    hvitløk , revet
  • 1 stk
    sitron (saft og zest)
  • 2 ss
    akasiehonning
  • 2 ss
    olivenolje, extra virgin , eller oljen fra soltørket tomat
  • 1 dl

Slik gjør du det

Dressing

  1. 1

    Ha chevre, rosmarin, hvitløk, sitronzest, sitronsaft, honning, olivenolje og helmelk i en beholder. Kjør dressingen med stavmikser til den er jevn uten klumper.

Pastasalat

  1. 2

    Kok pasta og avkjøl i kaldt vann.

  2. 3

    Riste solsikkekjerner i en stekepanne på middels varme til de er gylne.

  3. 4

    Krydre kyllinglårene med salt og pepper og legg dem med skinnsiden ned i en stekepanne med litt olje. Press kyllingen ned med en stekespade eller sett en tung kjele over for å få sprøtt skinn. Stek kyllingen på middels varme med press i ca. 5 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter.

  4. 5

    Skjær kyllingkjøttet i skiver.

  5. 6

    Bland kald pasta med babyspinat og dressing, og fordel i 4 skåler. Topp med stekt kyllinglår, artisjokker, oliven, soltørkede tomater, vårløk og ristede solsikkekjerner.

Tips

Oljen fra de soltørkede tomatene kan brukes i dressingen. 

Del denne oppskriften: