Pastasalat med chevre og kylling
Middels•30 min10 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkkyllinglårfilet med skinn
-
¼ tssalt
-
¼ tssort pepper
-
1 sssolsikkeolje
-
200 gpennepasta , fullkorn
-
80 gbabyspinat
-
120 gsoltørkede tomater på olje
-
200 gartisjokk
-
120 gsorte oliven
-
1 stkvårløk
-
4 sssolsikkekjerner
Dressing
-
1 stkChevre Naturell , i biter
-
1 stilkfersk rosmarin , finhakket
-
1 feddhvitløk , revet
-
1 stksitron (saft og zest)
-
2 ssakasiehonning
-
2 ssolivenolje, extra virgin , eller oljen fra soltørket tomat
-
1 dl
Slik gjør du det
Dressing
-
1
Ha chevre, rosmarin, hvitløk, sitronzest, sitronsaft, honning, olivenolje og helmelk i en beholder. Kjør dressingen med stavmikser til den er jevn uten klumper.
Pastasalat
-
2
Kok pasta og avkjøl i kaldt vann.
-
3
Riste solsikkekjerner i en stekepanne på middels varme til de er gylne.
-
4
Krydre kyllinglårene med salt og pepper og legg dem med skinnsiden ned i en stekepanne med litt olje. Press kyllingen ned med en stekespade eller sett en tung kjele over for å få sprøtt skinn. Stek kyllingen på middels varme med press i ca. 5 minutter, til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter.
-
5
Skjær kyllingkjøttet i skiver.
-
6
Bland kald pasta med babyspinat og dressing, og fordel i 4 skåler. Topp med stekt kyllinglår, artisjokker, oliven, soltørkede tomater, vårløk og ristede solsikkekjerner.