Pasta med tunfisk i tomatsaus
Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 400 g pasta, , ukokt, for eksempel spaghetti
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 stykk løk, , hakket
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater, , hakkete
- 1 ts oregano/mynte, , tørket
- 2 ss kapers
- 16 stykk oliven
- 2 boks hermetisk tunfisk i olje
- 0.25 ts kajennepepper
- 0.25 ts sukker
- 1 dl parmesan, , høvlet
Slik gjør du
1
Kok pasta som anvist på pakken.
2
Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.
3
Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.
TipsGrillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.
4
Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.
5
Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.
TipsServer gjerne med godt brød og aïoli.