Skip to main content

Pasta med tunfisk i tomatsaus

Enkel
20min

Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

3.9
(90)
Next ImagePasta med tunfisk i tomatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
pasta, ukokt, for eksempel spaghetti
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
løk, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater, hakkete
1 ts
oregano/mynte, tørket
2 ss
kapers
16 stk
oliven
2 boks
hermetisk tunfisk i olje
0.25 ts
kajennepepper
0.25 ts
sukker
1 dl
parmesan, høvlet

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta som anvist på pakken.

  2. Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.

  3. Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.

    Tips

    Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

  4. Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.

  5. Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med godt brød og aïoli.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter