Pasta med tunfisk i tomatsaus

Pasta med tunfisk i tomatsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g pasta , ukokt, for eksempel spaghetti
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater , hakkete
1 ts oregano , tørket
2 ss kapers
16 stk oliven
2 bokser tunfisk i olje herm
¼ ts kajennepepper
¼ ts sukker
1 dl parmesan , høvlet

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken.
    2. Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.
    3. Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.
      Tips!

      Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

    4. Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.
    5. Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.
Tips!

Server gjerne med godt brød og aïoli.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat