Pasta med tunfisk i tomatsaus

Pasta med tunfisk i tomatsaus

0
76
Enkel20 min
Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    pasta , ukokt, for eksempel spaghetti
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 stk
    løk , hakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 1 boks
    hermetiske tomater , hakkete
  • 1 ts
    oregano/mynte , tørket
  • 2 ss
    kapers
  • 16 stk
    oliven
  • 2 bokser
    tunfisk i olje herm
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • ¼ ts
    sukker
  • 1 dl
    parmesan , høvlet

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta som anvist på pakken.

  2. 2

    Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.

  3. 3

    Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.

    Tips

    Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

  4. 4

    Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.

  5. 5

    Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.

Tips

Server gjerne med godt brød og aïoli.

Del denne oppskriften: