Pasta med tunfisk i tomatsaus

Pasta med tunfisk i tomatsaus

0
  • Enkel
  • 20 min
Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

Ingredienser

400 g pasta , ukokt, for eksempel spaghetti
1 ss TINE Meierismør til steking
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater , hakkete
1 ts oregano , tørket
2 ss kapers
16 stk oliven
2 bokser tunfisk i olje herm
¼ ts kajennepepper
¼ ts sukker
1 dl parmesan , høvlet

Slik gjør du det

    1. Kok pasta som anvist på pakken.
    2. Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.
    3. Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.
      Tips!

      Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

    4. Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.
    5. Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.
Tips!

Server gjerne med godt brød og aïoli.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat