Pasta med kjøttsaus og revet ost er aldri feil. Østavind smaker fantastisk på toppen av en litt kraftig saus.
Enkel•30 min•6 personer
Ingredienser
4 stykk hvitløksfedd
1 stykk løk
800 g karbonadedeig
2 ss olivenolje
3 stykk gulrot
2 stilk stangselleri
2 ss tomatpuré
5 dl oksekraft
2 boks hermetiske tomater
2 stykk laurbærblad
3 stilk frisk timian
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
600 g båndspagetti
300 g Østavind®
4 stilk frisk basilikum
Slik gjør du
1
Finhakk hvitløk og løk, og fres i en varm, tykkbunnet kjele med olje, ca. 2 minutter. Ha i karbonadedeig og fres videre mens kjøttet hakkes i biter, ca. 5 minutter.
Tips
Bytter du ut kjøttdeigen med pulled pork eller langtidskokt oksekjøtt, blir hverdagsmiddagen raskt til festmat.
2
Del gulrot og selleri i små terninger og tilsett med tomatpuré. Fres under omrøring i 1-2 minutter.
3
Hell over oksekraft og hermetiserte tomater, og tilsett laurbærblad og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Rør underveis så det ikke setter seg fast. Smak til med salt og pepper.
4
Kok båndspagetti etter anvisning på pakken. Vend kokt pasta med sausen, og flak over masse Østavind ved servering. Pynt med litt frisk basilikum.
Tips
Du får fine osteflak ved å bruke en potet- eller grønnsaksskreller eller bare en ostehøvel.
Lagre
Skriv ut
Del
Pasta med kjøttsaus og Østavind®
Enkel
30min
Pasta med kjøttsaus og revet ost er aldri feil. Østavind smaker fantastisk på toppen av en litt kraftig saus.
Trykk for å vurdere oppskriften
4.6
(7)
Lagre
Skriv ut
Del
Ingredienser
4 stk
hvitløksfedd
1 stk
løk
800 g
karbonadedeig
2 ss
olivenolje
3 stk
gulrot
2 stilk
stangselleri
2 ss
tomatpuré
5 dl
oksekraft
2 boks
hermetiske tomater
2 stk
laurbærblad
3 stilk
frisk timian
½ ts
salt
¼ ts
pepper
600 g
båndspagetti
300 g
Østavind®
4 stilk
frisk basilikum
Slik gjør du
Tips
Bytter du ut kjøttdeigen med pulled pork eller langtidskokt oksekjøtt, blir hverdagsmiddagen raskt til festmat.
Tips
Du får fine osteflak ved å bruke en potet- eller grønnsaksskreller eller bare en ostehøvel.