Ovnsbakt risotto med spinatsalat
Enkel•40 min min
Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 lkyllingbuljong
-
3 ss
-
600 gkyllingfileter , i små terninger
-
200 gsjampinjong , i skiver
-
4 ½ dlarborioris
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
½ tstørket rosmarin
-
1 tssalt
-
1 tsmalt hvit pepper
-
150 gfrosne, grønne erter
-
3 ss
Spinatsalat:
-
1 pakkefrisk spinat
-
1 stkgranateple
-
2 ssolivenolje
-
1 sssitron , presset
Slik gjør du det
-
1
Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.
-
2
Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.
-
3
Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.
-
4
Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.
-
5
Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.