Skip to main content

Ovnsbakt risotto med spinatsalat

Enkel
40min

Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.

4.0
(7)
Next ImageOvnsbakt risotto med spinatsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 l
kyllingbuljong
600 g
kyllingfilet, i små terninger
200 g
sjampinjong, i skiver
4.5 dl
arborioris
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
0.5 ts
tørket rosmarin
1 ts
salt
1 ts
malt hvit pepper
150 g
frosne, grønne erter

Spinatsalat:

1 pakke
frisk spinat
1 stk
granateple
2 ss
olivenolje
1 ss
sitron, presset

Fremgangsmåte

  1. Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.

  2. Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.

  3. Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.

  4. Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.

  5. Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du litt ekstra sting? Tilsett stekt chorizo rett før servering.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter