Ovnsbakt risotto med spinatsalat

Ovnsbakt risotto med spinatsalat

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form (1 ½ l) og aluminiumsfolie
1 l kyllingbuljong
3 ss TINE Usaltet Smør
600 g kyllingfileter , i små terninger
200 g sjampinjong , i skiver
4 ½ dl arborioris
2 stk hvitløksfedd , finhakket
½ ts tørket rosmarin
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
150 g frosne, grønne erter
3 ss TINE Kremgo’® Naturell

Spinatsalat:

1 pakke frisk spinat
1 stk granateple
2 ss olivenolje
1 ss sitron , presset

Slik gjør du det

    1. Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.
    2. Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.
    3. Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.
    4. Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.
    5. Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.
Tips!

Ønsker du litt ekstra sting? Tilsett stekt chorizo rett før servering.

 

Kommentar

Kommentarer

  • Synnøve Alexandra

    1 år siden
    Kan man bruke saltet smør isteden for usaltet og vanlig sort pepper isteden for hvit pepper?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Synnøve, Du kan fint bruke saltet smør, men pass på hvor mye salt du har i når du smaksetter for at det ikke skal bli for salt. Pepper kan gjerne være sort pepper, man ønsker helst hvitt pepper i slike retter for at det ikke skal syns i maten(ser penere ut). Husk å alltid smak på maten og heller tilsett mer salt og pepper etter du har smakt. God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat