Mac’n’cheese med spinat og friterte artisjokkhjerter

Mac’n’cheese med spinat og artisjokkhjerter

0
5
Enkel30 min
En asiatisk vri på mac’n’cheese? Å ja, det er fullt mulig og det er veldig godt. Her er det chili i både ostesausen og toppingen, så dette er skikkelig hot!

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 8 stk
    artisjokk hjerter i olje
  • 3 ss
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • 5 dl
    olje til fritering
  • 1 kopp
    babyspinat

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.

  2. 2

    Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Fjern artisjokkhjertene fra oljen og grovhakk dem. Rør inn i sausen sammen med grovhakket spinat.

  4. 4

    Friter artisjokkhjertene til toppingen ved å tørke godt av dem. Del i mindre båter og vend i mel krydret med salt. Varm opp oljen og friter artisjokkhjertene i ca. 1 minutt eller til de er gylne og sprø. La renne av på et kjøkkenhåndkle.

  5. 5

    Server mac’n’cheese toppet med de friterte artisjokkhjertene og litt frisk spinat.

Tips

Har du ikke tid eller lyst til å lage kimchi selv, kan du kjøpe ferdig kimchi i asiatiske supermarkeder eller bytte den ut med finhøvlede friske grønnsaker vendt med finhakket chili, noen dråper sesamolje, fiskesaus og limesaft.

Del denne oppskriften: