Mac’n’cheese med spinat og friterte artisjokkhjerter

Mac’n’cheese med spinat og artisjokkhjerter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En asiatisk vri på mac’n’cheese? Å ja, det er fullt mulig og det er veldig godt. Her er det chili i både ostesausen og toppingen, så dette er skikkelig hot!

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl makaroni
2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dl TINE Kremfløte
1 ½ dl revet parmesan
1 ½ dl revet cheddar
2 ts Dijonsennep
¼ ts salt og pepper
1 glass artisjokk hjerter i olje
100 g fersk spinat

Topping

8 stk artisjokk hjerter i olje
3 ss hvetemel
½ ts salt
5 dl olje til fritering
1 kopp babyspinat

Slik gjør du det

    1. Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
    2. Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
    3. Fjern artisjokkhjertene fra oljen og grovhakk dem. Rør inn i sausen sammen med grovhakket spinat.
    4. Friter artisjokkhjertene til toppingen ved å tørke godt av dem. Del i mindre båter og vend i mel krydret med salt. Varm opp oljen og friter artisjokkhjertene i ca. 1 minutt eller til de er gylne og sprø. La renne av på et kjøkkenhåndkle.
    5. Server mac’n’cheese toppet med de friterte artisjokkhjertene og litt frisk spinat.
Tips!

Har du ikke tid eller lyst til å lage kimchi selv, kan du kjøpe ferdig kimchi i asiatiske supermarkeder eller bytte den ut med finhøvlede friske grønnsaker vendt med finhakket chili, noen dråper sesamolje, fiskesaus og limesaft.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat