
Mac’n’cheese med spinat og artisjokkhjerter
En asiatisk vri på mac’n’cheese? Å ja, det er fullt mulig og det er veldig godt. Her er det chili i både ostesausen og toppingen, så dette er skikkelig hot!

Ingredienser
Porsjoner
4
Ingredienser
Topping
Slik gjør du
- 1
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
- 2
Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
- 3
Fjern artisjokkhjertene fra oljen og grovhakk dem. Rør inn i sausen sammen med grovhakket spinat.
- 4
Friter artisjokkhjertene til toppingen ved å tørke godt av dem. Del i mindre båter og vend i mel krydret med salt. Varm opp oljen og friter artisjokkhjertene i ca. 1 minutt eller til de er gylne og sprø. La renne av på et kjøkkenhåndkle.
- 5
Server mac’n’cheese toppet med de friterte artisjokkhjertene og litt frisk spinat.
Tips
Har du ikke tid eller lyst til å lage kimchi selv, kan du kjøpe ferdig kimchi i asiatiske supermarkeder eller bytte den ut med finhøvlede friske grønnsaker vendt med finhakket chili, noen dråper sesamolje, fiskesaus og limesaft.