![Mac’n’cheese med spinat og friterte artisjokkhjerter](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_1500%2Cy_999%2Cg_xy_center/recipeimage/393068.jpg)
Mac’n’cheese med spinat og artisjokkhjerter
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlmakaroni
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
3 dl
-
1 dl
-
1 ½ dlrevet parmesan
-
1 ½ dlrevet TINE® Norsk Cheddar
-
2 tsDijonsennep
-
¼ tssalt og pepper
-
1 glassartisjokk hjerter i olje
-
100 gfersk spinat
Topping
-
8 stkartisjokk hjerter i olje
-
3 sshvetemel
-
½ tssalt
-
5 dlolje til fritering
-
1 koppbabyspinat
Slik gjør du det
-
1
Kok makaronien i rikelig med saltet vann til al dente. Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melk og fløte under stadig omrøring for å unngå at det klumper seg. La det koke opp inne imellom slik at sausen tykner.
-
2
Riv all osten og rør inn til osten er smeltet og sausen jevn. Fjern fra varmen, rør inn sennep og smak til med salt og pepper.
-
3
Fjern artisjokkhjertene fra oljen og grovhakk dem. Rør inn i sausen sammen med grovhakket spinat.
-
4
Friter artisjokkhjertene til toppingen ved å tørke godt av dem. Del i mindre båter og vend i mel krydret med salt. Varm opp oljen og friter artisjokkhjertene i ca. 1 minutt eller til de er gylne og sprø. La renne av på et kjøkkenhåndkle.
-
5
Server mac’n’cheese toppet med de friterte artisjokkhjertene og litt frisk spinat.