Skip to main content

Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus

Enkel
40min

En lasagneoppskrift med mange sunne grønnsaker i tomatsausen, er populær hverdagsmat. Dette er en kraftig og mettende rett, med smak av Italia.

3.9
(69)
Next ImageLasagne med kjøtt- og grønnsakssaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt- og grønnsakssaus:

1 stk
løk, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
3 stk
gulrot, revet
0.5 stk
squash, revet
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
400 g
kjøttdeig

Tilbehør:

10 stk
lasagneplate
12 stk
cherrytomat, delt i to
3 stk
vårløk, finsnittet
2 ss
olivenolje
1 ss
vineddik

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Smelt smør i en gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt på middels varme, i ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré og fres i 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, salt og pepper, og la småkoke på middels varme i et par minutter. Kjør sausen glatt med stavmikser.

  3. Brun kjøttdeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper. Bland med tomatsausen.

    Tips

    Sausen blir enda bedre om den får koke lenger, så om du har mer tid kan den småputre i ca. 20 minutter.

  4. Bland sammen crème fraîche, muskat og revet ost.

  5. Smør en ildfast form, og legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.

  6. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, til lasagnen er gjennomvarm og osten er smeltet. Bland tomater, vårløk, olivenolje og eddik, og server til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lager du en ekstra stor porsjon, har familien middag i flere dager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter