Lasagne med cottage cheese
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gkjøttdeig
-
1 ssolje
-
1 stkløk
-
1 stkpaprika
-
4 stkgulrøtter
-
200 gsellerirot
-
1 ss
-
2 sstomatpuré
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tstørket oregano
-
9 stklasagneplater
-
600 g
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C.
-
2
Stek kjøttdeigen i en varm panne med olje. Hakk kjøttet i biter og stek til akkurat gjennomstekt. Sett til side.
-
3
Grovhakk løk og paprika. Skrell og del gulrøtter og sellerirot i små terninger. Smelt smør i en varm stekepanne og stek løk til myk. Ha i resten paprika, gulrot og sellerirot og stek i et par minutter.
-
4
Rør inn tomatpuré og stek et minutt til under omrøring. Vend inn hermetiserte tomater, smuldre i buljongterning og rør inn melk, salt, pepper og oregano. La det småkoke i minst 5 minutter. Rør inn stekt kjøttdeig.
-
5
Legg saus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og dryss over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
-
6
La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering. Server med frisk salat.