Skip to main content

Lasagne med cottage cheese

Enkel
1t

Denne saftige lasagnen er et sunnere alternativ til den italienske klassikeren, med cottage cheese, masse grønnsaker og lettere ost.

3.8
(110)
Next ImageLasagne med cottage cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
kjøttdeig
1 ss
olje
1 stk
løk
1 stk
paprika
4 stk
gulrot
200 g
sellerirot
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater
1 stk
grønnsaksbuljongterning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
tørket oregano
9 stk
lasagneplate

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C.

  2. Stek kjøttdeigen i en varm panne med olje. Hakk kjøttet i biter og stek til akkurat gjennomstekt. Sett til side.

  3. Grovhakk løk og paprika. Skrell og del gulrøtter og sellerirot i små terninger. Smelt smør i en varm stekepanne og stek løk til myk. Ha i resten paprika, gulrot og sellerirot og stek i et par minutter.

  4. Rør inn tomatpuré og stek et minutt til under omrøring. Vend inn hermetiserte tomater, smuldre i buljongterning og rør inn melk, salt, pepper og oregano. La det småkoke i minst 5 minutter. Rør inn stekt kjøttdeig.

  5. Legg saus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og dryss over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

  6. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering. Server med frisk salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter