Lasagne med cottage cheese
Denne saftige lasagnen er et sunnere alternativ til den italienske klassikeren, med cottage cheese, masse grønnsaker og lettere ost.
Enkel•1 t•6 personer
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss olje
- 1 stykk løk
- 1 stykk paprika
- 4 stykk gulrot
- 200 g sellerirot
- 1 ss TINE® Meierismør
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 stykk grønnsaksbuljongterning
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ts tørket oregano
- 9 stykk lasagneplate
- 600 g TINE® Mager Cottage Cheese
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
Slik gjør du
1
2
Stek kjøttdeigen i en varm panne med olje. Hakk kjøttet i biter og stek til akkurat gjennomstekt. Sett til side.
3
Grovhakk løk og paprika. Skrell og del gulrøtter og sellerirot i små terninger. Smelt smør i en varm stekepanne og stek løk til myk. Ha i resten paprika, gulrot og sellerirot og stek i et par minutter.
4
Rør inn tomatpuré og stek et minutt til under omrøring. Vend inn hermetiserte tomater, smuldre i buljongterning og rør inn melk, salt, pepper og oregano. La det småkoke i minst 5 minutter. Rør inn stekt kjøttdeig.
5
Legg saus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og dryss over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.
6
La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før servering. Server med frisk salat.