
Tynne pannekaker med skalldyr
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
2 ss
-
2 stkegg
-
2 ½ dl
-
1 dlvann
-
2 ½ dlhvetemel
-
¼ tssalt
Kremet skalldyrfyll
-
3 stkvårløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
3 ss
-
2 sshvetemel
-
2 dlfiskekraft
-
2 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
¼ tskajennepepper
-
2 dlreker
-
2 dlkrepsehaler
-
2 dl
Til servering
-
200 gaspargestopper
-
2 sshakket dill (kan sløyfes)
-
½ stksitron
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og pisk med egg, melk, vann, mel og salt til en jevn røre. La svelle i 20 minutter.
-
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
-
3
Finhakk hvitløk og finsnitt vårløk og fres raskt i smør i en gryte, ca. 2 minutter. Dryss med hvetemel og rør godt, ca. 30 sekunder.
-
4
Spe gradvis med fiskekraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang. Rør inn salt, pepper og kajennepepper.
Tips
Du kan bytte ut fiskekraft med vann og fiskebuljong.
-
5
Rør inn ost til smeltet og vend inn reker og krepsehaler. Fyll pannekakene med skalldyrfyllet og rull sammen. Server med hakket dill og sitron.
Tips
Er du glad i dill, kan du røre inn dill i sausen også.