
Tynne pannekaker med skalldyr
Her fylles pannekaker med det beste fra sjøen, reker og krepsehaler, og serveres på klassisk vis. Pannekakerøren gir tynne og fristende pannekaker.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Kremet skalldyrfyll
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør og pisk med egg, melk, vann, mel og salt til en jevn røre. La svelle i 20 minutter.
- 2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
- 3
Finhakk hvitløk og finsnitt vårløk og fres raskt i smør i en gryte, ca. 2 minutter. Dryss med hvetemel og rør godt, ca. 30 sekunder.
- 4
Spe gradvis med fiskekraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang. Rør inn salt, pepper og kajennepepper.
Tips
Du kan bytte ut fiskekraft med vann og fiskebuljong.
- 5
Rør inn ost til smeltet og vend inn reker og krepsehaler. Fyll pannekakene med skalldyrfyllet og rull sammen. Server med hakket dill og sitron.
Tips
Er du glad i dill, kan du røre inn dill i sausen også.
Tips
Om du får tak i fersk sjømat er det aller best. Bruk gjerne krabbe, hummer eller sjøkreps også.