Tynne pannekaker med skalldyr
Her fylles pannekaker med det beste fra sjøen, reker og krepsehaler, og serveres på klassisk vis. Pannekakerøren gir tynne og fristende pannekaker.
Enkel•40 min•12 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk egg
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 dl vann
- 2.5 dl hvetemel
- 0.25 ts salt
Kremet skalldyrfyll
- 3 stykk vårløk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 3 ss TINE® Meierismør
- 2 ss hvetemel
- 2 dl fiskekraft
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.25 ts kajennepepper
- 2 dl reker
- 2 dl krepsehale
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Til servering
- 200 g aspargestopp
- 2 ss hakket dill, (kan sløyfes)
- 0.5 stykk sitron
Slik gjør du
1
Smelt smør og pisk med egg, melk, vann, mel og salt til en jevn røre. La svelle i 20 minutter.
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
3
Finhakk hvitløk og finsnitt vårløk og fres raskt i smør i en gryte, ca. 2 minutter. Dryss med hvetemel og rør godt, ca. 30 sekunder.
4
Spe gradvis med fiskekraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang. Rør inn salt, pepper og kajennepepper.
TipsDu kan bytte ut fiskekraft med vann og fiskebuljong.
5
Rør inn ost til smeltet og vend inn reker og krepsehaler. Fyll pannekakene med skalldyrfyllet og rull sammen. Server med hakket dill og sitron.
TipsEr du glad i dill, kan du røre inn dill i sausen også.
TipsOm du får tak i fersk sjømat er det aller best. Bruk gjerne krabbe, hummer eller sjøkreps også.