Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme

Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme

0
15
Enkel120 min
Inspirert av våre svenske naboers raggmunk lager vi potetpannekaker med søtpotet, og serverer med økologisk rømme og tyttebær fra skogen.

Ingredienser

Antall porsjoner

TOPPING

  • 1 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 stk
    rødløk
  • ½ stk
    purre
  • 250 g
    bacon (skogsbacon)
  • 1 ss
  • ¼ stk
    rødkål
  • 50 g
    grønnkål

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og riv potet og søtpotet grovt på rivjern. Legg i kaldt vann i 30 minutter for å fjerne litt av stivelsen. Klem ut vannet og tørk lett på et kjøkkenhåndkle.

  2. 2

    Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg og vend inn potet og søtpotet. La røren svelle i 20 minutter.

  3. 3

    Finhakk hvitløk og chili, del løk i båter og purre i skiver. Del bacon i biter og fres i panne med smør. Ta baconet ut og fres hvitløk, chili, ingefær og rødløk i et par minutter i baconfettet sammen med smør.

  4. 4

    Finsnitt rødkål og fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv i biter. Fres grønnkål og rødløk med grønnsakene i ca. 3 minutter. Bland inn stekt bacon til slutt. La stå under lokk på veldig svak varme mens du steker pannekakene.

  5. 5

    Sett ovnen på 100 °C. Stek potetpannekaker ved å smelte smør i en liten panne. Ha i en stor øse av røren og press den forsiktig ut til en liten pannekake. Stek på middels varme i 7 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu og stek videre i 7 minutter til eller til gjennomstekt.

    Tips

    Hvis potetpannekakene er vanskelige å snu, kan du bruke en tallerken. Legg tallerkenen over pannen og snu opp ned slik at potetpannekaken havner på tallerkenen. Skyv potetpannekaken tilbake i pannen og stek videre.

  6. 6

    Hold pannekakene varme i ovnen under aluminiumsfolie til du har stekt alle.

  7. 7

    Server potetpannekakene med stekte grønnsaker og bacon. Topp med en skje rømme og litt tyttebær.

Tips

Disse potetpannekakene er også godt tilbehør til kjøtt- og grønnsaksretter. Stek gjerne mindre lapper for variasjon.

Del denne oppskriften: