Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlhvetemel
-
1 tssalt
-
1 ½ dl
-
2 stkegg
-
400 gpoteter
-
200 gsøtpoteter
-
1 ss
TOPPING
-
1 feddhvitløk
-
1 stkrød chili
-
1 stkrødløk
-
½ stkpurre
-
250 gbacon (skogsbacon)
-
1 ss
-
¼ stkrødkål
-
50 ggrønnkål
TIL SERVERING
-
4 ssTINE® Lettrømme Økologisk
-
100 gtyttebær
Slik gjør du det
-
1
Skrell og riv potet og søtpotet grovt på rivjern. Legg i kaldt vann i 30 minutter for å fjerne litt av stivelsen. Klem ut vannet og tørk lett på et kjøkkenhåndkle.
-
2
Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg og vend inn potet og søtpotet. La røren svelle i 20 minutter.
-
3
Finhakk hvitløk og chili, del løk i båter og purre i skiver. Del bacon i biter og fres i panne med smør. Ta baconet ut og fres hvitløk, chili, ingefær og rødløk i et par minutter i baconfettet sammen med smør.
-
4
Finsnitt rødkål og fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv i biter. Fres grønnkål og rødløk med grønnsakene i ca. 3 minutter. Bland inn stekt bacon til slutt. La stå under lokk på veldig svak varme mens du steker pannekakene.
-
5
Sett ovnen på 100 °C. Stek potetpannekaker ved å smelte smør i en liten panne. Ha i en stor øse av røren og press den forsiktig ut til en liten pannekake. Stek på middels varme i 7 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu og stek videre i 7 minutter til eller til gjennomstekt.
Tips
Hvis potetpannekakene er vanskelige å snu, kan du bruke en tallerken. Legg tallerkenen over pannen og snu opp ned slik at potetpannekaken havner på tallerkenen. Skyv potetpannekaken tilbake i pannen og stek videre.
-
6
Hold pannekakene varme i ovnen under aluminiumsfolie til du har stekt alle.
-
7
Server potetpannekakene med stekte grønnsaker og bacon. Topp med en skje rømme og litt tyttebær.