Håndkle og blad
Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme
(1414)

Potetpannekake med bacon, grønnsaker og rømme

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Inspirert av våre svenske naboers raggmunk lager vi potetpannekaker med søtpotet, og serverer med økologisk rømme og tyttebær fra skogen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dlhvetemel
1 tssalt
1 ½ dlTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 stkegg
400 gpoteter
200 gsøtpoteter
1 ssTINE Meierismør

TOPPING

1 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 stkrødløk
½ stkpurre
250 gbacon (skogsbacon)
1 ssTINE Meierismør
¼ stkrødkål
50 ggrønnkål

TIL SERVERING

4 ssTINE Lettrømme Økologisk
100 gtyttebær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell og riv potet og søtpotet grovt på rivjern. Legg i kaldt vann i 30 minutter for å fjerne litt av stivelsen. Klem ut vannet og tørk lett på et kjøkkenhåndkle.
    2. Pisk sammen mel, salt og melk til en glatt røre. Visp inn egg og vend inn potet og søtpotet. La røren svelle i 20 minutter.
    3. Finhakk hvitløk og chili, del løk i båter og purre i skiver. Del bacon i biter og fres i panne med smør. Ta baconet ut og fres hvitløk, chili, ingefær og rødløk i et par minutter i baconfettet sammen med smør.
    4. Finsnitt rødkål og fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv i biter. Fres grønnkål og rødløk med grønnsakene i ca. 3 minutter. Bland inn stekt bacon til slutt. La stå under lokk på veldig svak varme mens du steker pannekakene.
    5. Sett ovnen på 100 °C. Stek potetpannekaker ved å smelte smør i en liten panne. Ha i en stor øse av røren og press den forsiktig ut til en liten pannekake. Stek på middels varme i 7 minutter, til den er gyllen på undersiden. Snu og stek videre i 7 minutter til eller til gjennomstekt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis potetpannekakene er vanskelige å snu, kan du bruke en tallerken. Legg tallerkenen over pannen og snu opp ned slik at potetpannekaken havner på tallerkenen. Skyv potetpannekaken tilbake i pannen og stek videre.

    6. Hold pannekakene varme i ovnen under aluminiumsfolie til du har stekt alle.
    7. Server potetpannekakene med stekte grønnsaker og bacon. Topp med en skje rømme og litt tyttebær.
Blått hjerte
Tips!

Disse potetpannekakene er også godt tilbehør til kjøtt- og grønnsaksretter. Stek gjerne mindre lapper for variasjon.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat