tablecloth-basil
Pannekaker med kremost og røkelaks
(8)

Pannekaker med kremost og røkelaks

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse pannekakene fylt med røkelaks og kremost blir festmat når de serveres i biter på fat. Enkel og supergod pannekakerøre.

Tablecloth

Ingredienser

Antall stykker

3 stkegg
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 ½ dlhvetemel
½ tssalt
3 ssTINE Meierismør

Fyll

2 begerTINE Kremgo’® Naturell
1 stkhjertesalat
400 grøkelaks
½ stkagurk
2 stkavokadoer
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
    2. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    3. Del agurk i staver og avokado i biter. Smør kremost på pannekakene og legg på skiver av røkelaks, salatblader, agurkstaver og avokado på og rull sammen. Skjær i biter og server.
      blue heart
      Tips!

      Pannekakene kan også brettes i fire med fyllet lagt på halve pannekaken. Da er de godt egnet til å pakke med i matpakken.

blue heart
Tips!

Stek gjerne pannekakene på forhånd og oppbevar pakket i plast. Har du pannekaker til overs, kan de serveres som dessert med is og bær.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff