Pannekaker med kremost og røkelaks
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkegg
-
6 dl
-
3 ½ dlhvetemel
-
½ tssalt
-
3 ss
Fyll
-
250 g
-
1 stkhjertesalat
-
400 grøkelaks
-
½ stkagurk
-
2 stkavokado
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg med melk og bland inn mel og salt. Visp til en klumpfri røre og la svelle på benken i 20 minutter. Smelt smør og rør inn.
-
2
Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.
-
3
Del agurk i staver og avokado i biter. Smør kremost på pannekakene og legg på skiver av røkelaks, salatblader, agurkstaver og avokado på og rull sammen. Skjær i biter og server.
Tips
Pannekakene kan også brettes i fire med fyllet lagt på halve pannekaken. Da er de godt egnet til å pakke med i matpakken.