Kimchi-pannekaker

Kimchi-pannekaker

2
 • Enkel
 • 30 min
Kimchi-pannekaker, Kimchijeon, er en koreansk vri på de mer vanlige asiatiske pannekakene med vårløk, der noe av vesken byttes ut med kimchi-juice. Det gir ekstra god smak til pannekakene.

Ingredienser

6 dl hvetemel
2 stk egg
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
1 dl kimchi-juice , laken fra fermenterte grønnsaker (ev. vann)
4 stk vårløk
¼ ts salt
2 ss TINE Meierismør til steking

DIPPINGSAUS

½ dl soyasaus
1 ts riseddik
¼ ts tørket chiliflak
1 ½ ts sukker
1 stk lime , saft og skall

Slik gjør du det

  1. Pisk sammen hvetemel, egg, melk og kimchi-juice til en glatt røre. Finhakk vårløk og vend inn. Smak ev. til med salt.
   Tips

   Kimchi, eller fermenterte grønnsaker, er Koreas nasjonalrett og enkelt å lage selv. Du må bare ta tiden til hjelp. Sjekk ut oppskrift her. I denne oppskriften brukes vesken som dannes under fermenteringen. Du kan godt ha Kimchi i pannekakerøra om du hakker den opp i små biter. Du kan selvsagt sløyfe det og bytte det ut med vann også.

   Kimchi
  2. Varm en panne med litt smør, ha i en liten øse med pannekakerøre og stek små pannekaker/lapper gylne på begge sider. Gjenta med all røren. Hold pannekakene varme under folie mens du steker resten.
  3. Rør sammen soyasaus, riseddik, chiliflak, sukker, saften og finrevet skal fra lime til en saus. Hakk vårløk. Server pannekaker med dippsaus og frisk vårløk.
Tips

Du kan spise disse som snacks eller toppe dem med stekt laks, pulled pork eller kimchi.

Kommentarer

 • Vanja

  2 år siden
  Så utrolig gøy å se at koreansk mat endelig begynner å få litt rampelys i Norge! :)
  Nå ville jeg normalt ikke sagt noe på evt. feil, men velger å gjøre det denne gangen da dere never "pajeon" i brødteksten deres. Det koreanske ordet for pannekaker er "jeon", og ordet foran indikerer hva slags pannekake det er snakk om. Dermed blir kimchi-pannekaker på koreansk; "kimchijeon". "Pajeon" er en vårløk-pannekake :)

   (0)

  • Margrete , Kundekonsulent

   2 år siden
   Hei, Vanja! Så hyggelig å høre, og takk for tilbakemeldingen din :) Dette må vi se nærmere på. Ønsker deg en fin jul videre!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat