tablecloth-basil
Kimchi-pannekaker
(3)

Kimchi-pannekaker

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Kimchi-pannekaker, Kimchijeon, er en koreansk vri på de mer vanlige asiatiske pannekakene med vårløk, der noe av vesken byttes ut med kimchi-juice. Det gir ekstra god smak til pannekakene.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dlhvetemel
2 stkegg
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 dlkimchi-juice , laken fra fermenterte grønnsaker (ev. vann)
4 stkvårløk
¼ tssalt
2 ssTINE Meierismør til steking

DIPPINGSAUS

½ dlsoyasaus
1 tsriseddik
¼ tstørket chiliflak
1 ½ tssukker
1 stklime, saft og skall
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  1. Pisk sammen hvetemel, egg, melk og kimchi-juice til en glatt røre. Finhakk vårløk og vend inn. Smak ev. til med salt.
   blue heart
   Tips!

   Kimchi, eller fermenterte grønnsaker, er Koreas nasjonalrett og enkelt å lage selv. Du må bare ta tiden til hjelp. Sjekk ut oppskrift her. I denne oppskriften brukes vesken som dannes under fermenteringen. Du kan godt ha Kimchi i pannekakerøra om du hakker den opp i små biter. Du kan selvsagt sløyfe det og bytte det ut med vann også.

   Kimchi
  2. Varm en panne med litt smør, ha i en liten øse med pannekakerøre og stek små pannekaker/lapper gylne på begge sider. Gjenta med all røren. Hold pannekakene varme under folie mens du steker resten.
  3. Rør sammen soyasaus, riseddik, chiliflak, sukker, saften og finrevet skal fra lime til en saus. Hakk vårløk. Server pannekaker med dippsaus og frisk vårløk.
blue heart
Tips!

Du kan spise disse som snacks eller toppe dem med stekt laks, pulled pork eller kimchi.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff