Kimchi-pannekaker
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dlhvetemel
-
2 stkegg
-
2 dl
-
1 dlkimchi-juice , laken fra fermenterte grønnsaker (ev. vann)
-
4 stkvårløk
-
¼ tssalt
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
DIPPINGSAUS
-
½ dlsoyasaus
-
1 tsriseddik
-
¼ tstørket chiliflak
-
1 ½ tssukker
-
1 stklime , saft og skall
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen hvetemel, egg, melk og kimchi-juice til en glatt røre. Finhakk vårløk og vend inn. Smak ev. til med salt.
Tips
Kimchi, eller fermenterte grønnsaker, er Koreas nasjonalrett og enkelt å lage selv. Du må bare ta tiden til hjelp. Sjekk ut oppskrift her. I denne oppskriften brukes vesken som dannes under fermenteringen. Du kan godt ha Kimchi i pannekakerøra om du hakker den opp i små biter. Du kan selvsagt sløyfe det og bytte det ut med vann også.
-
2
Varm en panne med litt smør, ha i en liten øse med pannekakerøre og stek små pannekaker/lapper gylne på begge sider. Gjenta med all røren. Hold pannekakene varme under folie mens du steker resten.
-
3
Rør sammen soyasaus, riseddik, chiliflak, sukker, saften og finrevet skal fra lime til en saus. Hakk vårløk. Server pannekaker med dippsaus og frisk vårløk.