Tranebærstuffet kalkun med søtpotet- og marsmallowsgrateng
Enkel
3t 20min
Helstekt kalkun er en populær rett på mange norske nyttårsbord, men også til Thanksgiving. Med en søtpotetmos toppet med marsmallows får du en skikkelig amerikansk vri på kalkunmiddagen.
3.8
(19)

Porsjoner
8
Søtpotet- og marshmallowsgrateng
3 kg
søtpotet
4 ss
nøytral olje
4 ss
sitronsaft
2 ts
kanel
100 g
1 ts
fingersalt
300 g
marshmallows mini
Tranebærstuffing
200 g
bacon
2 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
2 ss
1 l
loff, i terninger
1 dl
salvieblader
2 dl
ferske tranebær, tørkede
1 dl
sitronsaft
1 ss
appelsinskall
½ ts
salt
½ ts
pepper
Sjysaus
1 ss
2 ss
hvetemel
7 dl
hønsekraft
2.5 dl
hvitvin, tørr
3 ss
tranebær- eller ripsgelé
Slik gjør du
Tranebærstuffing
Helstekt kalkun
Sjysaus
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Beregne ca. 500 g per porsjon og ca. 30 minutter steketid per kilo med kjøtt. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den.





