Taco med kylling
Taco midt i uka! Hverdagstaco med tortillas, kylling, syltet rødløk, salsa, ost og rømme.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 3 ss vann
- 0.5 ts salt
- 2 ss sukker
- 1 ss eddik
- 1 stykk rødløk
- 1 stykk hjertesalat
- 400 g kyllingkjøtt, fra kyllinglår
- 1 pakke tacokrydder
- 1 pakke tortillalefse
- 1 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 potte frisk koriander
- 1 boks TINE® Lettrømme 17 %
- 1 glass tomatsalsa
Slik gjør du
1
Start med å lage syltet rødløk. Varm opp vann, salt, sukker og eddik i en liten kjele til sukkeret smelter. Kutt rødløken i ringer eller terninger og ha i en skål. Hell syltelaken over mens den er varm og bland godt. Sett kaldt til du skal servere.
2
Vask salaten godt, og snitt tynt. Sett til side.
3
Stek kyllingkjøttet med tacokrydder til gjennomstekt, ca. 10 minutter. Varm tortillas en og en i stekepanne eller hele stabelen i ovn pakket i folie.
4
Fyll tortillasene med salat, kylling, revet ost, syltet rødløk og grovhakket koriander før de toppes med rømme og serveres. Ha gjerne din favorittsalsa i tillegg.
TipsKjøp ferdig grillet kylling og plukk av kjøttet for å gjøre det ekstra kjapt og enkelt. Husk at du kan bruke nesten alle former for rester av fisk eller kjøtt til en taco. Får du rester av tacoen? Bland alt til en deilig tacosalat til lunsj dagen etter.