Stekte nudler med kylling og grønnsaker
Wok er sunn, rask og veldig god hverdagsmat. Grønnsakene kan varieres i det uendelige, likeså kan kyllingen byttes ut med okse, svin, fisk eller skalldyr.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss olje
- 4 stykk kyllingfilet, , i biter
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stykk paprika, , i biter
- 12 stykk minimais, , delt i to
- 100 g sukkererter, , delt i to
- 500 g nudler, , kokt
- 100 g bønnespire
- 1 dl hoisinsaus
- 2 ss sesamfrø
Slik gjør du
1
Varm opp olje i en wokpanne. Fres kylling til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og ta kyllingen fra pannen.
TipsHvis du ikke har wokpanne, kan du bruke en stor stekepanne.
2
Fres paprika, minimais og sukkerert raskt i olje. Ha kyllingen tilbake i pannen, og vend inn nudler og bønnespirer.
3
Ringle over hoi sin saus, og rør rundt til alt er varmt.
TipsBruk gjerne andre asiatiske sauser, for eksempel sweet chili- eller teriyakisaus.
4
Dryss over sesamfrø, og server.
TipsFor ekstra smak, kan du riste sesamfrøene i en tørr stekepanne.
TipsNudlene gir retten fylde, men de kan byttes ut med ris eller flere deilige grønnsaker.