
Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Marinade
Fremgangsmåte
- 1
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
- 2
Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
- 3
Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
- 4
Varm opp olje i en god stekepanne.
- 5
Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
- 6
Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
- 7
Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille