Skip to main content

Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

Middels
40min

Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

4.3
(16)
Next ImageSprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
kyllinglår med skinn
1 stk
lime
1 dl
hakket frisk bladpersille
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Marinade

2 ss
hvitløkspulver
2 ts
tørket chiliflak
2 ts
tørket dill
3 ss
Tabasco Chipotle

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.

  2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.

  3. Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.

  4. Varm opp olje i en god stekepanne.

  5. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.

  6. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.

  7. Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter