Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

0
8
Middels40 min
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    kyllinglår med skinn
  • 1 stk
    lime
  • 1 dl
    hakket frisk bladpersille
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Marinade

  • 2 ss
    hvitløkspulver
  • 2 ts
    tørket chiliflak
  • 2 ts
    tørket dill
  • 3 ss
    Tabasco Chipotle
  • 4 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.

  2. 2

    Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.

  3. 3

    Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.

  4. 4

    Varm opp olje i en god stekepanne.

  5. 5

    Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.

  6. 6

    Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.

  7. 7

    Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille

Del denne oppskriften: