Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.
6 stk |
kyllinglår med skinn
|
1 stk |
lime
|
1 dl |
hakket frisk
bladpersille
|
½ ts |
salt
|
¼ ts |
pepper
|
Marinade
2 ss |
hvitløkspulver
|
2 ts |
tørket chiliflak
|
2 ts |
tørket dill
|
3 ss |
Tabasco Chipotle
|
4 dl |
TINE Kefir Økologisk
|
Slik gjør du det
-
-
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
-
Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
-
Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
-
Varm opp olje i en god stekepanne.
-
Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
-
Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
-
Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille
La deg inspirere
-
Sveler med syrnet melk
Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.
-
Laks med Kefirdressing
Stekt laks er lett å like for små og store, men selv om de små helst vil ha laks uten saus på, trenger det ikke å bli en tørr og kjedelig middag for de andre.
-
Hamburger med blåmuggdressing
Anita Blomvik, som står bak bloggen Kvardagsmat, gir deg oppskriften på en deilig hjemmelaget hamburger med kremet blåmuggdressing. I tillegg til dressingen er sitronmarinert rødløk en herlig topping. Det skjer en forvandling med rødløken når du legger den i sitronsaft, og den blir liksom sylta. Den særpregede rødløksmaken som ofte blir for skarp og dominerende forsvinner, og blir isteden søt, rund og god. Og hele prosessen skjer mens du klargjør burgerne, så her trenger du ikke å sylte og styre lang tid i forveien!
-
Pannekaker
Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. 12 pannekaker. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!
-
Fløtekarameller
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.
-
Julens deiligste pepperkaker
Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig.
-
Brune pinner
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
-
Hvite kakemenn og -damer
Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.
Kommentarer