Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

Kommentarer 0
  • Middels
  • 40 min
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk kyllinglår med skinn
1 stk lime
1 dl hakket frisk bladpersille
½ ts salt
¼ ts pepper

Marinade

2 ss hvitløkspulver
2 ts tørket chiliflak
2 ts tørket dill
3 ss Tabasco Chipotle
4 dl TINE Kefir Økologisk

Slik gjør du det

    1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
    2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
    4. Varm opp olje i en god stekepanne.
    5. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
    6. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
    7. Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat