Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade
Middels•40 min min
Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkkyllinglår med skinn
-
1 stklime
-
1 dlhakket frisk bladpersille
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Marinade
-
2 sshvitløkspulver
-
2 tstørket chiliflak
-
2 tstørket dill
-
3 ssTabasco Chipotle
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
-
2
Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
-
3
Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
-
4
Varm opp olje i en god stekepanne.
-
5
Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
-
6
Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
-
7
Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille