Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

(5)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkyllinglår med skinn
1 stklime
1 dlhakket frisk bladpersille
½ tssalt
¼ tspepper

Marinade

2 sshvitløkspulver
2 tstørket chiliflak
2 tstørket dill
3 ssTabasco Chipotle
4 dlTINE Kefir Økologisk

Slik gjør du det

    1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
    2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
    3. Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
    4. Varm opp olje i en god stekepanne.
    5. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
    6. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
    7. Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille

Kommentarer