Skip to main content

Pastagrateng med kylling

Enkel
30min

Enkel og god pastagrateng med kylling og hvit saus. Middag for hele familien.

3.8
(209)
Next ImagePastagrateng med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

400 g
valgfri pasta
1 stk
løk
2 stk
gulrot
4 stk
kyllingfilet
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
40 g
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
muskat
100 g
Norvegia® Revet

Fremgangsmåte

  1. Skru ovnen på 200 °C varmluft.

  2. Kok opp vann, og kok pasta etter anvisningen på pakken.

  3. Vask og skrell løk og gulrot. Kutt i jevnstore biter. Skjær deretter kyllingfilet i biter. Stek kyllingbitene på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til de er gjennomstekt.

  4. Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding. Spe på med litt og litt melk under konstant omrøring. Rør ut alle klumpene. Gjør dette mens gryten koker på middels sterk varme i ca. 5 minutter, til blandingen har tyknet.

  5. Bland sammen pasta, kylling, grønnsaker og hvit saus og ha det i en ildfast form. Strø ost over blandingen. Stek den midt i ovnen til osten er gyllenbrun, i ca. 15 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tilsett gjerne biter av sprøstekt bacon. Det smaker kjempegodt i denne gode gratengen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter