Pastagrateng med kylling

Pastagrateng med kylling

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Enkel og god pastagrateng med kylling og hvit saus. Middag for hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g valgfri pasta
1 ss løk
2 stk gulrøtter
4 stk kyllingfileter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
40 g TINE Meierismør
40 g hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts muskat
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Skru ovnen på 200 °C varmluft.
    2. Kok opp vann, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Vask og skrell løk og gulrot. Kutt i jevnstore biter. Skjær deretter kyllingfilet i biter. Stek kyllingbitene på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til de er gjennomstekt.
    4. Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding. Spe på med litt og litt melk under konstant omrøring. Rør ut alle klumpene. Gjør dette mens gryten koker på middels sterk varme i ca. 5 minutter, til blandingen har tyknet.
    5. Bland sammen pasta, kylling, grønnsaker og hvit saus og ha det i en ildfast form. Strø ost over blandingen. Stek den midt i ovnen til osten er gyllenbrun, i ca. 15 minutter.
Tips!

Tilsett gjerne biter av sprøstekt bacon. Det smaker kjempegodt i denne gode gratengen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Vivi

    8 måneder siden
    Jeg er blitt usikker på kylling etter endel negative oppslag. Kan man bruke kyllingrester fra gårsdagens middag?Tenker på bakterier og sånt...

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Vivi,

      Om du har kyllingrester fra dagen før kan du fint bruke disse om de er oppbevart riktig i kjøleskapet. God matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Lars

    1 år siden
    Kan anbefale å gi gulerøttene et raskt bad i kokende vann, maks 1 minutt, så blir de litt mørere. Brukte brokkoli også, anbefaler det samme med den. God rett, gjør seg ypperlig med litt cayennepeppper i bechamelen!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lars, Takk for at du deler dine tips om å forvelle grønnsakene litt i kokende vann først:) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Maiken

    1 år siden
    Godt på smak, men ble litt avansert for nybegynnere

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for tilbakemeldingen! Øvelse gjør mester, Maiken :) Fortsett å lag smakfull mat :)

      Kommenter  (0)


  • Berit

    1 år siden
    Wow, denne retten så spennende ut:) Pastagrateng har jeg aldri prøvd meg på før! Det skal testes.

    Kommenter  (3)


  • Siv Elin

    2 år siden
    2 g gulrøtter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Siv Elin, Så flott at du passer på, her har det nok skjedd en liten glipp :) det skal stå 2 stykk gulerøtter og jeg skal endre det med en gang. Ha en fin dag videre!

      Kommenter  (1)


  • Janka Markhus

    3 år siden
    Godt, men for vår der ble det for lite saus i formen, så det ble veldig lite saus. Kunne nok også med fordel vært mer grønnsaker!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Janka, Takk for konstruktiv tilbakemelding. Vi skal ta de med oss videre :)

      Kommenter  (0)


  • Karema molvik

    3 år siden
    Veldig godt og enkelt. Min datter elsker det!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Karema, Så hyggelig å høre, tusen takk :)

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Veldig kjekt med hele middagen i en form. Det smakte også utrolig godt.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding!

      Kommenter  (5)


  • Lea

    5 år siden
    Veldigt godt

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat