Pastagrateng med kylling

Pastagrateng med kylling

18
  • Enkel
  • 30 min
Enkel og god pastagrateng med kylling og hvit saus. Middag for hele familien.

Ingredienser

400 g valgfri pasta
1 ss løk
2 stk gulrøtter
4 stk kyllingfileter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
40 g TINE Meierismør
40 g hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts muskat
4 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
100 g Norvegia® Revet

Slik gjør du det

    1. Skru ovnen på 200 °C varmluft.
    2. Kok opp vann, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
    3. Vask og skrell løk og gulrot. Kutt i jevnstore biter. Skjær deretter kyllingfilet i biter. Stek kyllingbitene på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til de er gjennomstekt.
    4. Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding. Spe på med litt og litt melk under konstant omrøring. Rør ut alle klumpene. Gjør dette mens gryten koker på middels sterk varme i ca. 5 minutter, til blandingen har tyknet.
    5. Bland sammen pasta, kylling, grønnsaker og hvit saus og ha det i en ildfast form. Strø ost over blandingen. Stek den midt i ovnen til osten er gyllenbrun, i ca. 15 minutter.
Tips

Tilsett gjerne biter av sprøstekt bacon. Det smaker kjempegodt i denne gode gratengen.

Kommentarer

  • Hobbykokk

    7 måneder siden
    Snadder!Men laget ekstra saus,ellers hadde det blitt litt lite.Neste gang skal jeg dessuten koke gulerøttene først.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Hobbykokken!

      Så godt du likte det! :) Om man ikke vil koke gulerøttene først, kan de også kuttes i mindre biter, sånn at de rekker å bli møre i selve retten.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat