Pastagrateng med kylling
Enkel•30 min min
Enkel og god pastagrateng med kylling og hvit saus. Middag for hele familien.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 gvalgfri pasta
-
1 stkløk
-
2 stkgulrøtter
-
4 stkkyllingfileter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
40 g
-
40 ghvetemel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsmuskat
-
4 dl
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Skru ovnen på 200 °C varmluft.
-
2
Kok opp vann, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
-
3
Vask og skrell løk og gulrot. Kutt i jevnstore biter. Skjær deretter kyllingfilet i biter. Stek kyllingbitene på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til de er gjennomstekt.
-
4
Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding. Spe på med litt og litt melk under konstant omrøring. Rør ut alle klumpene. Gjør dette mens gryten koker på middels sterk varme i ca. 5 minutter, til blandingen har tyknet.
-
5
Bland sammen pasta, kylling, grønnsaker og hvit saus og ha det i en ildfast form. Strø ost over blandingen. Stek den midt i ovnen til osten er gyllenbrun, i ca. 15 minutter.