Panert kyllingsnitzel

Panert kyllingschnitzel

0
33
Enkel50 min
Se Vita og Wandas glam kyllingschnitzel i Vegg i Vegg. På denne måte får du de litt kjedelige kyllingfiletene både saftige og sprø. Perfekt middag med bare en enkel salat til.

Ingredienser

Antall porsjoner

Panering

  • 1 stk
    egg
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 4 dl
    Panko eller annet paneringsmel
  • 1 dl
    Michelangelo Parmesan
  • 2 ss
    solsikkeolje
  • 2 ss

Til servering

  • 1 stk
    romanosalat
  • 1 pakke
    sukkererter
  • 2 stk
    avokado
  • 1 pakke
    cherrytomat
  • 4 ss
    dressing f.eks. sennepsvinaigrette
  • 1 stk
    sitron

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg kyllingfilet mellom to lag plastfolie eller matpapir, og bank flat med en kjøtthammer. Rør yoghurt med most hvitløk, sennep, salt og pepper og vend med kjøttet. La marinere i 20-30 minutter i kjøleskapet.

  2. 2

    Rør sammen mel, salt og pepper og ha i en skål. Lettpisk egg og ha i en annen skål. Bland sammen Panko og finrevet parmesan i en tredje skål. Vend kyllingfileten først i mel, så i egg og så i Panko-miksen til godt dekket.

  3. 3

    Varm en stekepanne med olje og smør på medium høy varme, og stek kyllingschnitzelen gyllen på begge sider til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.

  4. 4

    Riv salat i biter, finsnitt sukkererter, skrell og del avokado i skiver og del tomater to. Server schnitzelen med salat, dressing og sitronbåter.

    Tips

    Om du vil gjøre det enklere, kan du steke snitzlene i ovnen. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir og stek ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Del denne oppskriften: