Panert kyllingschnitzel
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
4 dl
-
1 feddhvitløk
-
2 tsDijonsennep
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Panering
-
1 stkegg
-
1 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
4 dlPanko eller annet paneringsmel
-
1 dlMichelangelo Parmesan
-
2 sssolsikkeolje
-
2 ss
Til servering
-
1 stkromanosalat
-
1 pakkesukkererter
-
2 stkavokado
-
1 pakkecherrytomat
-
4 ssdressing f.eks. sennepsvinaigrette
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Legg kyllingfilet mellom to lag plastfolie eller matpapir, og bank flat med en kjøtthammer. Rør yoghurt med most hvitløk, sennep, salt og pepper og vend med kjøttet. La marinere i 20-30 minutter i kjøleskapet.
-
2
Rør sammen mel, salt og pepper og ha i en skål. Lettpisk egg og ha i en annen skål. Bland sammen Panko og finrevet parmesan i en tredje skål. Vend kyllingfileten først i mel, så i egg og så i Panko-miksen til godt dekket.
-
3
Varm en stekepanne med olje og smør på medium høy varme, og stek kyllingschnitzelen gyllen på begge sider til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side.
-
4
Riv salat i biter, finsnitt sukkererter, skrell og del avokado i skiver og del tomater to. Server schnitzelen med salat, dressing og sitronbåter.
Tips
Om du vil gjøre det enklere, kan du steke snitzlene i ovnen. Legg dem utover et stekebrett med bakepapir og stek ved 200 °C i ca. 10 minutter.