Kyllingvinger med safran

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse kyllingvingene har en deilig smak av gyllent smør, som understrekes av den sarte safranen. Hjemmelagde kyllingvinger er kosemat som er like populær hos barn som hos voksne. Kashmir-regionen er kjent for sin safran-produksjon, og bruken av krydderet har dype røtter i Pakistan.

Antall porsjoner

Ingredienser

12 stkkyllingvinger
4 ssklaret smør
2 tsmalt safran
¼ tssafrantråd
2 sskokende vann
4 ssTINE Meierismør
2 sssitronsaft
½ tssalt
½ tspepper
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Tørk kyllingvingene godt. Kok opp litt vann i en kjele med dampinnsats og damp kyllingvingene i 10 minutter. Avkjøl til romtemperatur.
    2. Løs opp safran i kokende vann og ha i smør. Tilsett sitronsaft, salt og pepper.
    3. Pensle kyllingvingene med safransmør og stek dem i panne til godt gylne. Snu underveis. Vend de stekte kyllingvingene i resten av safransmøret og server.

      Tips:

      Gurkemeie eller paprika vil gi samme gylne farge som safran, men har ikke den samme milde smak.

Tips:

I Pakistan serveres gjerne flere retter sammen til et større måltid. Disse kyllingvingen er flotte som forrett, snacks eller som del av et slikt stort måltid. 

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar