Kyllingvinger med safran

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse kyllingvingene har en deilig smak av gyllent smør, som understrekes av den sarte safranen. Hjemmelagde kyllingvinger er kosemat som er like populær hos barn som hos voksne. Kashmir-regionen er kjent for sin safran-produksjon, og bruken av krydderet har dype røtter i Pakistan.

Antall porsjoner

Ingredienser

12 stkkyllingvinger
4 ssklaret smør
2 tsmalt safran
¼ tssafrantråd
2 sskokende vann
4 ssTINE Meierismør
2 sssitronsaft
½ tssalt
½ tspepper

Slik gjør du det

    1. Tørk kyllingvingene godt. Kok opp litt vann i en kjele med dampinnsats og damp kyllingvingene i 10 minutter. Avkjøl til romtemperatur.
    2. Løs opp safran i kokende vann og ha i smør. Tilsett sitronsaft, salt og pepper.
    3. Pensle kyllingvingene med safransmør og stek dem i panne til godt gylne. Snu underveis. Vend de stekte kyllingvingene i resten av safransmøret og server.

      Tips:

      Gurkemeie eller paprika vil gi samme gylne farge som safran, men har ikke den samme milde smak.

Tips:

I Pakistan serveres gjerne flere retter sammen til et større måltid. Disse kyllingvingen er flotte som forrett, snacks eller som del av et slikt stort måltid. 

Kommentarer

  Legg til kommentar