Kyllingvinger med safran

Kyllingvinger med safran

0
  • Enkel
  • 30 min
Disse kyllingvingene har en deilig smak av gyllent smør, som understrekes av den sarte safranen. Hjemmelagde kyllingvinger er kosemat som er like populær hos barn som hos voksne. Kashmir-regionen er kjent for sin safran-produksjon, og bruken av krydderet har dype røtter i Pakistan.

Ingredienser

12 stk kyllingvinger
4 ss klaret smør
2 ts malt safran
¼ ts safrantråd
2 ss kokende vann
4 ss TINE Meierismør
2 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Tørk kyllingvingene godt. Kok opp litt vann i en kjele med dampinnsats og damp kyllingvingene i 10 minutter. Avkjøl til romtemperatur.
    2. Løs opp safran i kokende vann og ha i smør. Tilsett sitronsaft, salt og pepper.
    3. Pensle kyllingvingene med safransmør og stek dem i panne til godt gylne. Snu underveis. Vend de stekte kyllingvingene i resten av safransmøret og server.
      Tips

      Gurkemeie eller paprika vil gi samme gylne farge som safran, men har ikke den samme milde smak.

Tips

I Pakistan serveres gjerne flere retter sammen til et større måltid. Disse kyllingvingen er flotte som forrett, snacks eller som del av et slikt stort måltid. 

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat