Kyllingtaco med smelta ost
Taco med revet kylling, smeltet ost, spicy avokadomos og syltet rødløk.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk rødløk
- 0.5 dl epleeddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- 2 stykk avokado
- 1 ts tørket chiliflak
- 0.25 ts flaksalt
- 1 stykk lime
- 1 pakke liten tortillalefse
- 2 ss olje
- 400 g revet ferdig stekt kylling
- 1 pakke tacokrydder
- 0.5 dl vann
- 1 pakke TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 potte frisk koriander
- 1 boks TINE® Lettrømme 10 %
Slik gjør du
1
Del rødløk i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann og hell over løken. Sett kaldt. Dette kan lages dagen før.
2
Del avokado i terninger. krydre med chiliflakes, salt og en skvis lime. Rør sammen med gaffel til en grov mos.
3
Stek tortillalefsene raskt i en varm, tørr panne så de får litt farge i kantene. Pakk de varme lefsene i et kjøkkenhåndkle og sett til side mens du gjør klart resten.
4
Varm opp litt olje i en stekepanne og ha i kyllingen. Tilsett tacokrydder og vann, og stek kyllingen til vannet er kokt bort.
5
Dryss over revet ost og rør inn i det varme kjøttet. Server med avokadomos, syltet rødløk, frisk koriander, en skvis med lime og en god dæsj rømme.
TipsDu kan også ha kjøttet med ost i et ildfast fat og sette i ovnen om du vil ha en mer gratinert variant.