Kyllingtaco med smelta ost

Kyllingtaco med smelta ost

0
0
Enkel30 min
Taco med revet kylling, smeltet ost, spicy avokadomos og syltet rødløk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    rødløk
  • ½ dl
    epleeddik
  • 1 dl
    sukker
  • 1 ½ dl
    vann
  • 2 stk
    avokado
  • 1 ts
    tørket chiliflak
  • ¼ ts
    flaksalt
  • 1 stk
    lime
  • 1 pakke
    liten tortillalefse
  • 2 ss
    olje
  • 400 g
    revet ferdig stekt kylling
  • 1 pakke
    tacokrydder
  • ½ dl
    vann
  • 1 pakke
  • 1 potte
    frisk koriander
  • 1 boks

Slik gjør du det

  1. 1

    Del rødløk i tynne skiver. Kok opp eddik, sukker og vann og hell over løken. Sett kaldt. Dette kan lages dagen før.

  2. 2

    Del avokado i terninger. krydre med chiliflakes, salt og en skvis lime. Rør sammen med gaffel til en grov mos.

  3. 3

    Stek tortillalefsene raskt i en varm, tørr panne så de får litt farge i kantene. Pakk de varme lefsene i et kjøkkenhåndkle og sett til side mens du gjør klart resten.

  4. 4

    Varm opp litt olje i en stekepanne og ha i kyllingen. Tilsett tacokrydder og vann, og stek kyllingen til vannet er kokt bort.

  5. 5

    Dryss over revet ost og rør inn i det varme kjøttet. Server med avokadomos, syltet rødløk, frisk koriander, en skvis med lime og en god dæsj rømme.

    Tips

    Du kan også ha kjøttet med ost i et ildfast fat og sette i ovnen om du vil ha en mer gratinert variant.

Del denne oppskriften: