Kyllingkabab med tzatziki

Kyllingkebab med tzatziki

0
21
Enkel40 min
En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    kyllingkjøttdeig
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 ss
    griljermel
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    malt spisskummen
  • ½ ts
    malt koriander
  • 2 ss
    finhakket bladpersille
  • 1 stk
    sitron
  • 4 stk
    pitabrød
  • 8 stk
    grillspyd

TIL SERVERING

  • 2 stk
    hjertesalat
  • ½ stk
    agurk
  • 1 beger
    tzatziki

Slik gjør du det

  1. 1

    Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.

  2. 2

    Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.

    Tips

    Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

  3. 3

    Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.

Tips

Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.

Del denne oppskriften: