Kyllingkabab med tzatziki

Kyllingkebab med tzatziki

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g kyllingkjøttdeig
2 stk hvitløksfedd
½ stk rødløk
1 ss griljermel
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts malt spisskummen
½ ts malt koriander
2 ss finhakket bladpersille
1 stk sitron
4 stk pitabrød
8 stk grillspyd

TIL SERVERING

2 stk hjertesalat
½ stk agurk
1 beger tzatziki

Slik gjør du det

    1. Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.
    2. Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.
      Tips!

      Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

    3. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.
Tips!

Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat