placeholder image
0

Kyllingkebab med TINE GRILL Tzatziki

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gkyllingkjøttdeig
2 stkhvitløksfedd
½ stkrødløk
1 ssgriljermel
1 tssalt
½ tspepper
½ tsmalt spisskummen
½ tsmalt koriander
2 ssfinhakket bladpersille
1 stksitron
4 stkpitabrød
8 stkgrillspyd

TIL SERVERING

2 stkhjertesalat
½ stkagurker
2 begerTINE GRILL Tzatziki

Slik gjør du det

    1. Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.
    2. Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.

      Tips:

      Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

    3. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.

Tips:

Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.

Kommentarer