tablecloth-basil
Kyllingkabab med tzatziki
(12)

Kyllingkebab med tzatziki

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel og morsom måte å lage grillspyd på. Kabab av krydret kyllingkjøtt serveres her med grillet pitabrød og fresh tzatziki.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

400 gkyllingkjøttdeig
2 stkhvitløksfedd
½ stkrødløk
1 ssgriljermel
1 tssalt
½ tspepper
½ tsmalt spisskummen
½ tsmalt koriander
2 ssfinhakket bladpersille
1 stksitron
4 stkpitabrød
8 stkgrillspyd

TIL SERVERING

2 stkhjertesalat
½ stkagurk
1 begertzatziki
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Mos hvitløkfedd, finhakk rødløk og bland det godt med kyllingkjøttdeig, griljermel, salt, pepper, spisskummen, malt koriander og finhakket bladpersille. Riv litt sitronskall i og elt til en seig masse.
    2. Del kjøttfarsen i emner og form den til faste pølser rundt grillspydet. Skvis over litt sitronsaft og grill på høy varm på alle sider til akkurat gjennomstekt. Du kan godt lage pølsene litt flate, så går det raskere.
      blue heart
      Tips!

      Bruker du trespyd er det viktig å bløtlegge dem i kaldt vann i ca. 20 minutter før bruk slik at de ikke tar fyr på grillen.

    3. Riv salat i biter og del agurk i skiver. Pensle pitabrød med litt olje og varm raskt på grillen. Server til grillspydene med salat, agurk og godt med tzatziki.
      blue heart
      Tips!
blue heart
Tips!

Du kan bytte ut kyllingkjøttdeig med mer tradisjonelt kvernet lammekjøtt eller kjøttdeig av okse.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff