Håndkle og blad
Kyllingfilet med kremet grønnkål
(5454)

Kyllingfilet med kremet grønnkål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med kesam forvandler du grønnkål til et deilig kremet tilbehør som passer perfekt til stekt, saftig kylling.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkkyllingfileter
½ tssalt
¼ tspepper
1 ssTINE Meierismør

Kremet grønnkål

200 ggrønnkål
1 stkhvitløksfedd
2 ssTINE Meierismør
½ dlhønsebuljongterning
½ dlvann
¼ tssalt
¼ tsmuskatnøtt
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del kyllingfiletene på langs. Krydre med salt og pepper og stek filetene gylne i smør i en stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
    2. Legg kyllingen til side, og stek tomatene i stekefettet.
    3. Finsnitt grønnkål og finhakk hvitløk. Fres i smør til mykt, ca. 2 minutter. Hell på kraft (buljong blandet i vann) og la småkoke et par minutter under lokk. Vend med kesam.
      Blått hjerte
      Tips!

      Tilsett litt ekstra fløte, crème fraîche eller revet parmesan om du ønsker en fyldigere saus.

    4. Smak til med muskat, salt og pepper. Server til kylling og stekte tomater.
Blått hjerte
Tips!

Kremet grønnkål er også godt til fisk eller grillet kjøtt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat