
Kyllingfilet med kremet grønnkål
Enkel•20 min min
Med kesam forvandler du grønnkål til et deilig kremet tilbehør som passer perfekt til stekt, saftig kylling.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkkyllingfileter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ss
Kremet grønnkål
-
200 ggrønnkål
-
1 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
½ dlhønsebuljongterning
-
½ dlvann
-
¼ tssalt
-
¼ tsmuskatnøtt
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Del kyllingfiletene på langs. Krydre med salt og pepper og stek filetene gylne i smør i en stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
-
2
Legg kyllingen til side, og stek tomatene i stekefettet.
-
3
Finsnitt grønnkål og finhakk hvitløk. Fres i smør til mykt, ca. 2 minutter. Hell på kraft (buljong blandet i vann) og la småkoke et par minutter under lokk. Vend med kesam.
Tips
Tilsett litt ekstra fløte, crème fraîche eller revet parmesan om du ønsker en fyldigere saus.
-
4
Smak til med muskat, salt og pepper. Server til kylling og stekte tomater.