Kyllingfilet med kremet grønnkål
Med kesam forvandler du grønnkål til et deilig kremet tilbehør som passer perfekt til stekt, saftig kylling.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss TINE® Meierismør
Kremet grønnkål
- 200 g grønnkål
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.5 dl hønsebuljongterning
- 0.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts muskatnøtt
- 2 dl Kesam® Mager Naturell
Slik gjør du
1
Del kyllingfiletene på langs. Krydre med salt og pepper og stek filetene gylne i smør i en stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
2
Legg kyllingen til side, og stek tomatene i stekefettet.
3
Finsnitt grønnkål og finhakk hvitløk. Fres i smør til mykt, ca. 2 minutter. Hell på kraft (buljong blandet i vann) og la småkoke et par minutter under lokk. Vend med kesam.
TipsTilsett litt ekstra fløte, crème fraîche eller revet parmesan om du ønsker en fyldigere saus.
4
Smak til med muskat, salt og pepper. Server til kylling og stekte tomater.
TipsKremet grønnkål er også godt til fisk eller grillet kjøtt.