Kylling med avokadosalat og rødbetehummus
En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Rødbetehummus
- 1 boks kikerter
- 1 stykk hvitløksfedd
- 2 stykk ferdigkokte rødbeter
- 1 ts sesampasta, (kan sløyfes)
- 0.5 ts sitron
- 1 dl olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss TINE® Lettrømme 10 %
Kylling og avokado
- 2 stykk kyllingfilet
- 1 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 100 g aspargesbønne
- 2 stykk avokado
- 0.5 stykk sitron
- 1 dl bladpersille, (kan sløyfes)
- 4 stykk knekkebrød
Slik gjør du
1
Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med TINE Lettrømme 10%, salt og pepper.
2
Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.
3
Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
4
Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.