Skip to main content

Kylling pakora

Enkel
30min

Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.

4.0
(33)
Next ImageKylling pakora

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 stk
løk
3 stk
hvitløksfedd
2 stk
grønn chili
0.25 potte
frisk koriander
2.5 dl
vann
3 dl
kikertmel
1 ts
malt koriander
1 ts
malt spisskummen
0.5 ts
garam masala
0.5 ts
chilipulver
1 ts
salt
0.25 ts
natron (en klype)
350 g
kyllingfilet
1 stk
paprika
1 stk
rødløk

Fremgangsmåte

  1. Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.

  2. Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.

  3. Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.

    Tips

    Har du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.

  4. Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pakora serveres som kveldskos sammen med sort, indisk te. Godbitene er et must for ramadan (fastemåneden) – etter solnedgang, naturligvis.

Flere fristende oppskrifter