Kylling pakora
Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.
Enkel•30 min•6 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 3 stykk hvitløksfedd
- 2 stykk grønn chili
- 0.25 potte frisk koriander
- 2.5 dl vann
- 3 dl kikertmel
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 0.5 ts garam masala
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 0.25 ts natron, (en klype)
- 350 g kyllingfilet
- 1 stykk paprika
- 1 stykk rødløk
Slik gjør du
1
Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.
2
Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.
3
Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.
TipsHar du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.
4
Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.
TipsPakora serveres som kveldskos sammen med sort, indisk te. Godbitene er et must for ramadan (fastemåneden) – etter solnedgang, naturligvis.