
Kylling pakora
Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.

Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.
- 2
Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.
- 3
Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.
Tips
Har du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.
- 4
Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.
Tips
Pakora serveres som kveldskos sammen med sort, indisk te. Godbitene er et must for ramadan (fastemåneden) – etter solnedgang, naturligvis.