Kylling pakora

Kylling pakora

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
2 stk grønn chili
¼ potte frisk koriander
2 ½ dl vann
3 dl kikertmel
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
½ ts garam masala
½ ts chilipulver
1 ts salt
¼ ts natron (en klype)
350 g kyllingfileter
1 stk paprika
1 stk rødløk

Slik gjør du det

    1. Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.
    2. Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.
    3. Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.
      Tips!

      Har du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.

    4. Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.
Tips!

Pakora serveres som kveldskos sammen med sort, indisk te. Godbitene er et must for ramadan (fastemåneden) – etter solnedgang, naturligvis.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat