Kylling pakora
Enkel•30 min min
Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
2 stkgrønn chili
-
¼ pottefrisk koriander
-
2 ½ dlvann
-
3 dlkikertmel
-
1 tsmalt koriander
-
1 tsmalt spisskummen
-
½ tsgaram masala
-
½ tschilipulver
-
1 tssalt
-
¼ tsnatron (en klype)
-
350 gkyllingfileter
-
1 stkpaprika
-
1 stkrødløk
Slik gjør du det
-
1
Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.
-
2
Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.
-
3
Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.
Tips
Har du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.
-
4
Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.