Seekh kebab
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 sskorianderfrø
-
1 sshel spisskummen
-
2 stkløk
-
6 cmfrisk ingefær
-
4 stkgrønn chili
-
1 dlfrisk koriander
-
500 gkvernet lammekjøtt
-
1 ½ tssalt
-
1 tschilipulver
-
2 ssklaret smør
Til servering
-
100 gsalatblanding
-
4 stknanbrød
-
1 dlmyntechutney
-
2 dlraita
-
2 stkgrønn chili
Slik gjør du det
-
1
Rist korianderfrø, spisskummenfrø i en tørr panne til de begynner å dufte. Knus dem i en morter.
-
2
Hakk løk og ingefær, og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med grønn chili og frisk koriander til finkuttet. Ha i de ristede krydderene, lammekjøtt, salt og chilipulver. Kjør til en jevn blanding.
-
3
Sett ovnen på 200 °C og varm en panne, gjerne grillpanne om du har det. Stek spydene på alle sidene i den glovarme grillpannen. Legg over på et stekebrett og stek videre i ovnen i ca. 5-6 minutter eller til ferdigstekt. De kan godt være rosa i midten.
Tips
For den genuine opplevelsen klemmer du kjøttet rundt en grillpinne (pinner av tre må ligge i vann en time før bruk, så de ikke tar fyr).
-
4
Skjær chili i skiver og riv opp salaten i fine stykker. Varm nanbrød om ønskelig. Server kebab med frisk salat, chili, nanbrød, raita og myntechutney.
Tips
Se her for oppskrift på Hjemmelaget nanbrød.