Håndkle og blad
Seekh kebab
(99)

Seekh kebab

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Hjemmelaget seekh kebab er enkelt å lage. Seekh kebab betyr rett og slett kjøtt på pinne, og lages av krydret kjøttdeig klemt rundt en grillpinne. Dette er middag som garantert vil slå an hos både voksne og barn.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 sskorianderfrø
1 sshel spisskummen
2 stkløk
6 centimeterfrisk ingefær
4 stkgrønn chili
1 dlfrisk koriander
500 gkvernet lammekjøtt
1 ½ tssalt
1 tschilipulver
2 ssklaret smør

Til servering

100 gsalatblanding
4 stknanbrød
1 dlmyntechutney
2 dlraita
2 stkgrønn chili
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Rist korianderfrø, spisskummenfrø i en tørr panne til de begynner å dufte. Knus dem i en morter.
  2. Hakk løk og ingefær, og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med grønn chili og frisk koriander til finkuttet. Ha i de ristede krydderene, lammekjøtt, salt og chilipulver. Kjør til en jevn blanding.
  3. Sett ovnen på 200 °C og varm en panne, gjerne grillpanne om du har det. Stek spydene på alle sidene i den glovarme grillpannen. Legg over på et stekebrett og stek videre i ovnen i ca. 5-6 minutter eller til ferdigstekt. De kan godt være rosa i midten.
   Blått hjerte
   Tips!

   For den genuine opplevelsen klemmer du kjøttet rundt en grillpinne (pinner av tre må ligge i vann en time før bruk, så de ikke tar fyr).

  4. Skjær chili i skiver og riv opp salaten i fine stykker. Varm nanbrød om ønskelig. Server kebab med frisk salat, chili, nanbrød, raita og myntechutney.
   Blått hjerte
   Tips!

   Se her for oppskrift på Hjemmelaget nanbrød. 

Blått hjerte
Tips!

De færreste har tandoori-ovn, som brukes for kebab i Pakistan, men du kan få noe av den samme effekten på en kullgrill eller ved å bruke grillpanne.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat