
Kylling med sesam
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kylling:
-
4 stkkyllingfileter
-
1 tspotetmel
-
1 sssoyasaus
-
6 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
Saus:
-
1 dlpurre
-
1 dlsesamfrø
-
½ dlsoyasaus
-
1 dlkyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Tilbehør:
-
200 gnudler
-
2 stkavokado
-
2 stknektariner
-
1 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.
saus:
-
2
Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.
-
3
Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.
-
4
Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
-
5
Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.
-
6
Del avokado og nektarin i biter.
-
7
Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.