Kylling med sesam

Kylling med sesam

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kylling:

4 stk kyllingfileter
1 ts potetmel
1 ss soyasaus
6 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Saus:

1 dl purre
1 dl sesamfrø
½ dl soyasaus
1 dl kyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
½ ts salt
½ ts pepper

Tilbehør:

200 g nudler
2 stk avokadoer
2 stk nektariner
1 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.
  1. saus:

    1. Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.
    2. Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.
    3. Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
  2. Tilbehør:

    1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.
    2. Del avokado og nektarin i biter.
    3. Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.
Tips!

Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.

Kommentar

Kommentarer

  • Børre Pedersen

    2 år siden
    Under "Kylling" står det at at oljen er til steking, men under "Slik gjør du" står det skal oljen med i marinaden?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Børre, Det stemmer som du skriver, men det er fordi det er marinaden man steker i :) Det skal ikke være noe mer olje i oppskriften enn den som er til marinaden. Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat