Håndkle og blad
Kylling med sesam
(1010)

Kylling med sesam

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

4 stkkyllingfileter
1 tspotetmel
1 sssoyasaus
6 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Saus:

1 dlpurre
1 dlsesamfrø
½ dlsoyasaus
1 dlkyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
½ tssalt
½ tspepper

Tilbehør:

200 gnudler
2 stkavokadoer
2 stknektariner
1 sssesamfrø
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.
    1. Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.
    2. Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.
    3. Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
    1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.
    2. Del avokado og nektarin i biter.
    3. Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.
Blått hjerte
Tips!

Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat