Skip to main content

Kylling med sesam

Enkel
45min

Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.

4.0
(21)
Next ImageKylling med sesam

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

4 stk
kyllingfilet
1 ts
potetmel
1 ss
soyasaus
6 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Saus:

1 dl
purre
1 dl
sesamfrø
0.5 dl
soyasaus
1 dl
kyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Tilbehør:

200 g
nudler
2 stk
avokado
2 stk
nektarin
1 ss
sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.

saus:

  1. Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.

  2. Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.

  3. Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

  1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.

  2. Del avokado og nektarin i biter.

  3. Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.

Flere fristende oppskrifter