Kylling med sesam
Utførelse
EnkelTid
Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
Kylling:
4 stk | kyllingfileter |
1 ts | potetmel |
1 ss | soyasaus |
6 ss | solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking |
Saus:
1 dl | purre |
1 dl | sesamfrø |
½ dl | soyasaus |
1 dl | kyllingfond (evt vann tilsatt buljong) |
½ ts | salt |
½ ts | pepper |
Tilbehør:
200 g | nudler |
2 stk | avokadoer |
2 stk | nektariner |
1 ss | sesamfrø |
Slik gjør du det
Kylling:
- Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.
saus:
- Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.
- Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.
- Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
Tilbehør:
- Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.
- Del avokado og nektarin i biter.
- Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.
Tips:
Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.