placeholder image
2

Kylling med sesam

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kylling:

4 stkkyllingfileter
1 tspotetmel
1 sssoyasaus
6 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Saus:

1 dlpurre
1 dlsesamfrø
½ dlsoyasaus
1 dlkyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
½ tssalt
½ tspepper

Tilbehør:

200 gnudler
2 stkavokadoer
2 stknektariner
1 sssesamfrø

Slik gjør du det

  • Kylling:

    1. Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.
  • saus:

    1. Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.
    2. Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.
    3. Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
  • Tilbehør:

    1. Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.
    2. Del avokado og nektarin i biter.
    3. Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.

Tips:

Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.

Kommentarer