Kylling med sesam

Kylling med sesam

2
19
Enkel45 min
Kylling og sesam er en klassisk kombinasjon. I denne smakfulle retten kombineres dette med avokado og frisk nektarin.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling:

  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 1 ts
    potetmel
  • 1 ss
    soyasaus
  • 6 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking

Saus:

  • 1 dl
    purre
  • 1 dl
    sesamfrø
  • ½ dl
    soyasaus
  • 1 dl
    kyllingfond (evt vann tilsatt buljong)
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Tilbehør:

  • 200 g
    nudler
  • 2 stk
    avokado
  • 2 stk
    nektariner
  • 1 ss
    sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kyllingfilet i strimler på tvers. Bland potetmel, soyasaus og olje i en skål. Legg i kyllingen og bland godt. Sett det til marinering i ca. 30 minutter.

saus:

  1. 2

    Skyll og rens purre. Skjær i 2 cm brede biter.

  2. 3

    Varm olje i en stor stekepanne til det er gjennomvarmt. Stek sesamfrø til de begynner å lukte, ca. 1/2 minutt. Tilsett kyllingkjøtt og purre. Stek på sterk varme til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, i 6–8 minutter.

  3. 4

    Hell over soyasaus og kyllingkraft. Varm til kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

  1. 5

    Kok nudler etter anvisningen på pakken. Pass på at nudlene er ferdige samtidig som resten av maten.

  2. 6

    Del avokado og nektarin i biter.

  3. 7

    Ha nudlene over i panna med kyllingen og bland sammen. Legg over avokado og nektarin, og dryss over sesamfrø ved servering.

Tips

Skjær gjerne opp purre slik: Del den i fire på langs, og deretter i tynne skiver.

Del denne oppskriften: