Kylling i tomatsaus med pasta

Kylling i tomatsaus med pasta

0
41
Enkel45 min
En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    kyllinglår , delt i to
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 3 ss
    hvetemel
  • 2 ss
  • 1 stk
    løk , hakket
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 stk
    rød paprika , i små terninger
  • 3 ss
    tomatpuré
  • 2 bokser
    hermetiske tomater , hakkete
  • 1 dl
    hønsebuljong
  • 1 dl
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 400 g
    pasta , ukokt
  • 1 ss
  • 3 ss
    bladpersille , finhakket
  • 4 ss
    parmesan , revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.

  2. 2

    Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.

    Tips

    Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.

  3. 3

    Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.

  4. 4

    Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.

    Tips

    Du kan gjerne bruke annen reven ost.

Tips

Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.

Del denne oppskriften: