
Kylling i tomatsaus med pasta
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkkyllinglår , delt i to
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
3 sshvetemel
-
2 ss
-
1 stkløk , hakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkrød paprika , i små terninger
-
3 sstomatpuré
-
2 bokserhermetiske tomater , hakkete
-
1 dlhønsebuljong
-
1 dl
-
2 stklaurbærblader
-
400 gpasta , ukokt
-
1 ss
-
3 ssbladpersille , finhakket
-
4 ssparmesan , revet
Slik gjør du det
-
1
Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.
-
2
Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.
-
3
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.
-
4
Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.
Tips
Du kan gjerne bruke annen reven ost.