
Kylling i tomatsaus med pasta
En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.
- 2
Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.
- 3
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.
- 4
Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.
Tips
Du kan gjerne bruke annen reven ost.
Tips
Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.