Kylling i tomatsaus med pasta

Kylling i tomatsaus med pasta

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk kyllinglår , delt i to
1 ts salt
½ ts pepper
3 ss hvetemel
2 ss TINE Meierismør
1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk rød paprika , i små terninger
3 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater , hakkete
1 dl hønsebuljong
1 dl TINE Kremfløte
2 stk laurbærblader
400 g pasta , ukokt
1 ss TINE Meierismør
3 ss bladpersille , finhakket
4 ss parmesan , revet

Slik gjør du det

    1. Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.
    2. Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.
      Tips!

      Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.

    3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.
    4. Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.
      Tips!

      Du kan gjerne bruke annen reven ost.

Tips!

Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat