Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kylling i tomatsaus med pasta

Enkel
45min

En italiensk klassiker som er perfekt til helgekosen. Kylling kokes i tomatsaus til mør og saftig, og nytes med pasta og revet ost.

4.1
(112)
Next ImageKylling i tomatsaus med pasta

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stk
kyllinglår, delt i to
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
3 ss
hvetemel
1 stk
løk, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 stk
rød paprika, i små terninger
3 ss
tomatpuré
2 boks
hermetiske tomater, hakkete
1 dl
hønsebuljong
2 stk
laurbærblad
400 g
pasta, ukokt
3 ss
bladpersille, finhakket
4 ss
parmesan, revet

Fremgangsmåte

  1. Krydre kyllinglår med salt og pepper, og vend i mel til godt dekket på alle sider. Stek gylne på alle sider i smør i en gryte på høy varme. Legg kyllingen til side.

  2. Fres løk og hvitløk mykt i den samme gryta, ca. 3 minutter. Ha i paprika og tomatpuré, og fres videre et par minutter. Rør inn hakkede tomater, hønsebuljong og kremfløte. Legg i kylling og laurbærblad, og la småkoke under lokk i 30 minutter.

    Tips

    Ønsker du en tykkere saus, kan du løfte ut kyllingbitene etter endt koketid, og redusere sausen videre ved å la den småkoke uten lokk i 10-15 minutter. Du kan også kjøre sausen glattere med stavmikser. Legg kyllingbitene tilbake i sausen før servering.

  3. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og rør inn litt smør.

  4. Server kylling og saus med kokt pasta, og dryss over bladpersille og revet ost.

    Tips

    Du kan gjerne bruke annen reven ost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne retten holder seg godt i kjøleskapet, og er vel så god dagen etter. Det kan derfor være lurt å lage en stor porsjon, slik at du har ferdig middag i flere dager.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter