Kylling i form med rotgrønnsaker

Kylling i form med rotgrønnsaker

2
41
Enkel50 min
Når kylling og grønnsaker får bake sammen får du en velsmakende middag uten særlig arbeid.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    hel kylling
  • 4 ss
    sitronsaft
  • 2 ss
    finrevet sitronskall
  • 2 ss
    Dijonsennep
  • 2 dl
    TINE® Lettrømme Økologisk
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 ½ dl
    friske urter (f.eks. salvie, rosmarin, timian, persille)
  • ¼ stk
    sellerirot
  • 1 stk
    persillerot
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    poteter
  • 4 fedd
    hvitløk
  • 2 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Del kylling i biter og legg bitene med skinnsiden opp i en ildfast form.

  2. 2

    Rør sammen sitronsaft, sitronskall, sennep, rømme, salt og pepper. Smør blandingen på kyllingbitene.

  3. 3

    Skrell og del sellerirot, persillerot, gulrot, rødløk og poteter og legg ned i formen mellom kyllingbitene. Legg hele hvitløkfedd i formen og dryss over urter. Fordel noen klatter smør over grønnsakene og dryss med salt og pepper.

  4. 4

    Stek kyllingformen i ovnen i ca. 30 minutter. Vend på grønnsakene etter 15 minutter.

  5. 5

    Ta formen ut av ovnen, klem ut innholdet ut av hvitløkfeddene og bland med grønnsakene. Smak til med salt og pepper og server.

    Tips

    Du kan dele kyllingen og klargjøre en ildfast form med kylling og grønnsaker på forhånd. Oppbevar dekket med plast i kjøleskap så har du middag på en halv time dagen etter.

Tips

Slik deler du en hel kylling i biter. Legg kyllingen med ryggen ned. Brett ut låret og skjær over skinn og hinner ned mot leddet.  Knekk av i leddet. Del låret i to i kneleddet ved å knekke det og skjære mellom knoken. Skjær ut kyllingbrystene ved å skjære inntil brystbenet og følge ribbeina på undersiden mens du løfter fileten ut.  Skjær over ved vingebenet. Resten av kyllingen koker du kraft på!

Del denne oppskriften: