Kylling i form med rotgrønnsaker
Enkel•50 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkhel kylling
-
4 sssitronsaft
-
2 ssfinrevet sitronskall
-
2 ssDijonsennep
-
2 dlTINE® Lettrømme Økologisk
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 ½ dlfriske urter (f.eks. salvie, rosmarin, timian, persille)
-
¼ stksellerirot
-
1 stkpersillerot
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkrødløk
-
4 stkpoteter
-
4 feddhvitløk
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Del kylling i biter og legg bitene med skinnsiden opp i en ildfast form.
-
2
Rør sammen sitronsaft, sitronskall, sennep, rømme, salt og pepper. Smør blandingen på kyllingbitene.
-
3
Skrell og del sellerirot, persillerot, gulrot, rødløk og poteter og legg ned i formen mellom kyllingbitene. Legg hele hvitløkfedd i formen og dryss over urter. Fordel noen klatter smør over grønnsakene og dryss med salt og pepper.
-
4
Stek kyllingformen i ovnen i ca. 30 minutter. Vend på grønnsakene etter 15 minutter.
-
5
Ta formen ut av ovnen, klem ut innholdet ut av hvitløkfeddene og bland med grønnsakene. Smak til med salt og pepper og server.
Tips
Du kan dele kyllingen og klargjøre en ildfast form med kylling og grønnsaker på forhånd. Oppbevar dekket med plast i kjøleskap så har du middag på en halv time dagen etter.