
Kremet kyllingsuppe med hjemmelaget kraft
Kyllingsuppe er medisin for kropp og sjel, men da må den lages på ekte kraft. Her går ingenting til spille, og du får en mild og kremet suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
8
KYLLINGKRAFT
KYLLINGSUPPE
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over.
- 2
Lag kraften først. Vask og del gulrot, selleri og fennikel i grove biter. Du trenger ikke å skrelle dem og kan bruke hele grønnsaken. Del hvitløk i to på langs og ha grønnsakene i en stor gryte med den hele kyllingen.
- 3
Hell på nok kaldt vann til at alt er helt dekket. Ha i laurbærblad, persille og pepperkorn. Sett på lokk og kok opp. La småkoke med lokket på gløtt i 1 time.
Tips
Skum av kraften et par ganger under kokingen med en hullsleiv om du ønsker en helt klar kraft.
- 4
Løft ut kyllingen og la den avkjøle litt. Sil kraften over i en ren bolle. Fjern skinnet på kyllingen og pill alt kjøttet av beina, bruk gjerne en gaffel til å dra det fra hverandre. Pass på at du får med alt. Sett kjøttet til side.
- 5
Hakk løk og finhakk hvitløk, fres i smør i en stor gryte i 5 minutter. Hell i kyllingkraft og bløtlagte byggryn og kok opp. La småkoke i 30 minutter uten lokk, slik at det reduseres litt.
- 6
Vask, skrell og del gulrot i biter og del stangselleri i skiver, og ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Ha i kyllingen og kok videre til grønnsakene er møre, omtrent 10 minutter.
- 7
Rør inn fløte. Server med finhakket bladpersille og en rømmeklatt.
Tips
Parmesanskorper kan fryses og brukes til å smaksette kraft. La den koke med før du siler kraften. Det gir masse god smak.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


