Kremet kyllingsuppe med hjemmelaget kraft
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
KYLLINGKRAFT
-
1 stkhel kylling
-
2 stkgulrøtter
-
3 stilkerstangselleri
-
1 stkfennikel
-
1 stkhel hvitløk
-
2 stklaurbærblader
-
1 buntpersille (inkludert stilkene)
-
1 tshel pepper
KYLLINGSUPPE
-
1 stkløk
-
1 feddhvitløk
-
2 ss
-
4 stkgulrøtter
-
4 stilkerstangselleri
-
2 dlbyggryn
-
2 dl
-
1 tssalt
-
1 tspepper
TIL SERVERING
-
4 ssfinhakket bladpersille
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg byggryn i kaldt vann natten over.
-
2
Lag kraften først. Vask og del gulrot, selleri og fennikel i grove biter. Du trenger ikke å skrelle dem og kan bruke hele grønnsaken. Del hvitløk i to på langs og ha grønnsakene i en stor gryte med den hele kyllingen.
-
3
Hell på nok kaldt vann til at alt er helt dekket. Ha i laurbærblad, persille og pepperkorn. Sett på lokk og kok opp. La småkoke med lokket på gløtt i 1 time.
Tips
Skum av kraften et par ganger under kokingen med en hullsleiv om du ønsker en helt klar kraft.
-
4
Løft ut kyllingen og la den avkjøle litt. Sil kraften over i en ren bolle. Fjern skinnet på kyllingen og pill alt kjøttet av beina, bruk gjerne en gaffel til å dra det fra hverandre. Pass på at du får med alt. Sett kjøttet til side.
-
5
Hakk løk og finhakk hvitløk, fres i smør i en stor gryte i 5 minutter. Hell i kyllingkraft og bløtlagte byggryn og kok opp. La småkoke i 30 minutter uten lokk, slik at det reduseres litt.
-
6
Vask, skrell og del gulrot i biter og del stangselleri i skiver, og ha i suppen. Smak til med salt og pepper. Ha i kyllingen og kok videre til grønnsakene er møre, omtrent 10 minutter.
-
7
Rør inn fløte. Server med finhakket bladpersille og en rømmeklatt.