Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Kylling i form med rotgrønnsaker

Enkel
50min

Når kylling og grønnsaker får bake sammen får du en velsmakende middag uten særlig arbeid.

3.9
(47)
Kylling i form med rotgrønnsaker

Ingredienser

1 stk
hel kylling
4 ss
sitronsaft
2 ss
finrevet sitronskall
2 ss
Dijonsennep
2 dl
TINE Lettrømme Økologisk
1 ts
salt
½ ts
pepper
1.5 dl
friske urter (f.eks. salvie, rosmarin, timian, persille)
¼ stk
sellerirot
1 stk
persillerot
2 stk
gulrot
1 stk
rødløk
4 stk
potet
4 fedd
hvitløk

Slik gjør du

  1. Tips

    Du kan dele kyllingen og klargjøre en ildfast form med kylling og grønnsaker på forhånd. Oppbevar dekket med plast i kjøleskap så har du middag på en halv time dagen etter.

Tips

Slik deler du en hel kylling i biter. Legg kyllingen med ryggen ned. Brett ut låret og skjær over skinn og hinner ned mot leddet.  Knekk av i leddet. Del låret i to i kneleddet ved å knekke det og skjære mellom knoken. Skjær ut kyllingbrystene ved å skjære inntil brystbenet og følge ribbeina på undersiden mens du løfter fileten ut.  Skjær over ved vingebenet. Resten av kyllingen koker du kraft på!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter