Krydret couscous med kylling

Krydret couscous med kylling

0
17
Enkel20 min
Couscous er rask hverdagsmat. Her har vi krydret den med currypaste, som er en spennende match til saftig kyllingbryst og knasende mandler.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    couscous
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 1 ½ dl
    mandler uten skall , skivede
  • 3 stk
    vårløk , i skiver
  • 1 ts
    rød currypaste
  • 2 dl
    tørkede aprikoser , hakket
  • 1 stk
    sitron
  • 3 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok couscous etter anvisning på pakken. Bruk en gaffel og rør den luftig. La dampe av seg.

  2. 2

    Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. La hvile i 5 minutter.

  3. 3

    Fres løk myk i smør i en panne på høy varme, ca. 2 minutter. Tilsett mandler og vårløk, og stek i 1 minutt. Rør inn currypaste, og fres enda 1 minutt.

  4. 4

    Vend inn couscous og tørket aprikos. Smak til med saften fra sitron. Del kyllingfileten i biter, og server til. Topp med litt yoghurt.

    Tips

    Unngå å få sitronsteiner i retten ved å skvise ut saften gjennom en sikt, eller bruk hånden din som en sil ved å skvise saften i hånden med fingrene litt fra hverandre.

Tips

Krydret couscous er også godt tilbehør til stekt okse- eller svinekjøtt.

Del denne oppskriften: