Skip to main content

Krydret couscous med kylling

Enkel
20min

Couscous er rask hverdagsmat. Her har vi krydret den med currypaste, som er en spennende match til saftig kyllingbryst og knasende mandler.

4.0
(21)
Next ImageKrydret couscous med kylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
couscous
4 stk
kyllingfilet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
løk, finhakket
1.5 dl
mandler uten skall, skivede
3 stk
vårløk, i skiver
1 ts
rød currypaste
2 dl
tørket aprikos, hakket
1 stk
sitron

Fremgangsmåte

  1. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bruk en gaffel og rør den luftig. La dampe av seg.

  2. Krydre kyllingfilet med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. La hvile i 5 minutter.

  3. Fres løk myk i smør i en panne på høy varme, ca. 2 minutter. Tilsett mandler og vårløk, og stek i 1 minutt. Rør inn currypaste, og fres enda 1 minutt.

  4. Vend inn couscous og tørket aprikos. Smak til med saften fra sitron. Del kyllingfileten i biter, og server til. Topp med litt yoghurt.

    Tips

    Unngå å få sitronsteiner i retten ved å skvise ut saften gjennom en sikt, eller bruk hånden din som en sil ved å skvise saften i hånden med fingrene litt fra hverandre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Krydret couscous er også godt tilbehør til stekt okse- eller svinekjøtt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter