Indisk kyllinggryte med eple

Indisk kyllinggryte med eple

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 stk chili
1 ss hakket frisk ingefær
2 stk epler
2 stk paprika
4 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
1 ss rød currypaste
4 dl kyllingbuljong
2 dl TINE Kremfløte
2 dl kokosmelk
4 stk vårløk
3 dl ris

Til servering

4 ss TINE Lettrømme 10 %
4 ss hakket cashewnøtter
1 stk vårløk
⅛ potte frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Del løk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær eple i terninger og paprika i biter. Del kyllingfilet i strimler og fres gylne i smør i en gryte.
    2. Tilsett grønnsakene og fres i 2 minutter. Rør inn currypasta og fres 2 minutter til. Hell over kyllingbuljong, kremfløte og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.
      Tips!

      Hvis du ønsker sausen litt lettere, kan du erstatte kremfløte og kokosmelk med matfløte.

    3. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av seg før servering.
    4. Finsnitt vårløk og ha over risen ved servering. Server kyllinggryten med kokt ris, en klatt lettrømme, hakkede cashewnøtter og fersk koriander.
Tips!

Gryteretter er perfekte å lage klar dagen før for så å varme opp, så lag gjerne en stor porsjon. Det gir smakene sjans til å virkelig sette seg, og kan gjøre travle hverdager enklere. Gryteretten kan fint fryses også.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat