Håndkle og blad
Indisk kyllinggryte med eple
(3535)

Indisk kyllinggryte med eple

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkrødløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili
1 sshakket frisk ingefær
2 stkepler
2 stkpaprika
4 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
1 ssrød currypaste
4 dlkyllingbuljong
2 dlTINE Kremfløte
2 dlkokosmelk
4 stkvårløk
3 dlris

Til servering

4 ssTINE Lettrømme 10 %
4 sshakket cashewnøtter
1 stkvårløk
⅛ pottefrisk koriander
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del løk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær eple i terninger og paprika i biter. Del kyllingfilet i strimler og fres gylne i smør i en gryte.
    2. Tilsett grønnsakene og fres i 2 minutter. Rør inn currypasta og fres 2 minutter til. Hell over kyllingbuljong, kremfløte og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ønsker sausen litt lettere, kan du erstatte kremfløte og kokosmelk med matfløte.

    3. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av seg før servering.
    4. Finsnitt vårløk og ha over risen ved servering. Server kyllinggryten med kokt ris, en klatt lettrømme, hakkede cashewnøtter og fersk koriander.
Blått hjerte
Tips!

Gryteretter er perfekte å lage klar dagen før for så å varme opp, så lag gjerne en stor porsjon. Det gir smakene sjans til å virkelig sette seg, og kan gjøre travle hverdager enklere. Gryteretten kan fint fryses også.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat