
Indisk kyllinggryte med eple
Enkel•25 min min
En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkrødløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkchili
-
1 sshakket frisk ingefær
-
2 stkepler
-
2 stkpaprika
-
4 stkkyllingfileter
-
1 ss
-
1 ssrød currypaste
-
4 dlkyllingbuljong
-
2 dl
-
2 dlkokosmelk
-
4 stkvårløk
-
3 dlris
Til servering
-
4 ss
-
4 sshakket cashewnøtter
-
1 stkvårløk
-
⅛ pottefrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Del løk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær eple i terninger og paprika i biter. Del kyllingfilet i strimler og fres gylne i smør i en gryte.
-
2
Tilsett grønnsakene og fres i 2 minutter. Rør inn currypasta og fres 2 minutter til. Hell over kyllingbuljong, kremfløte og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.
Tips
Hvis du ønsker sausen litt lettere, kan du erstatte kremfløte og kokosmelk med matfløte.
-
3
Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av seg før servering.
-
4
Finsnitt vårløk og ha over risen ved servering. Server kyllinggryten med kokt ris, en klatt lettrømme, hakkede cashewnøtter og fersk koriander.