Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Indisk kyllinggryte med eple

Enkel
25min

En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!

4.1
(77)
Next ImageIndisk kyllinggryte med eple

Ingredienser

Porsjoner

Ingredienser

2 stk
rødløk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
chili
1 ss
hakket frisk ingefær
2 stk
eple
2 stk
paprika
4 stk
kyllingfilet
1 ss
rød currypaste
4 dl
kyllingbuljong
2 dl
kokosmelk
4 stk
vårløk
3 dl
ris

Til servering

4 ss
hakket cashewnøtter
1 stk
vårløk
0.125 potte
frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del løk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær eple i terninger og paprika i biter. Del kyllingfilet i strimler og fres gylne i smør i en gryte.

  2. Tilsett grønnsakene og fres i 2 minutter. Rør inn currypasta og fres 2 minutter til. Hell over kyllingbuljong, kremfløte og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.

    Tips

    Hvis du ønsker sausen litt lettere, kan du erstatte kremfløte og kokosmelk med matfløte.

  3. Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av seg før servering.

  4. Finsnitt vårløk og ha over risen ved servering. Server kyllinggryten med kokt ris, en klatt lettrømme, hakkede cashewnøtter og fersk koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Gryteretter er perfekte å lage klar dagen før for så å varme opp, så lag gjerne en stor porsjon. Det gir smakene sjans til å virkelig sette seg, og kan gjøre travle hverdager enklere. Gryteretten kan fint fryses også.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter