Indisk kyllinggryte med eple

Indisk kyllinggryte med eple

0
71
Enkel25 min
En varmende høst-gryte som er ferdig i en fei. Friske smaker av eple og ingefær balanserer den kremede sausen med varme krydder. God middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    rødløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    chili
  • 1 ss
    hakket frisk ingefær
  • 2 stk
    epler
  • 2 stk
    paprika
  • 4 stk
    kyllingfileter
  • 1 ss
  • 1 ss
    rød currypaste
  • 4 dl
    kyllingbuljong
  • 2 dl
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 4 stk
    vårløk
  • 3 dl
    ris

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Del løk i båter og finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær eple i terninger og paprika i biter. Del kyllingfilet i strimler og fres gylne i smør i en gryte.

  2. 2

    Tilsett grønnsakene og fres i 2 minutter. Rør inn currypasta og fres 2 minutter til. Hell over kyllingbuljong, kremfløte og kokosmelk. Kok opp og la småkoke i 10-15 minutter.

    Tips

    Hvis du ønsker sausen litt lettere, kan du erstatte kremfløte og kokosmelk med matfløte.

  3. 3

    Kok ris etter anvisning på pakken. La dampe av seg før servering.

  4. 4

    Finsnitt vårløk og ha over risen ved servering. Server kyllinggryten med kokt ris, en klatt lettrømme, hakkede cashewnøtter og fersk koriander.

Tips

Gryteretter er perfekte å lage klar dagen før for så å varme opp, så lag gjerne en stor porsjon. Det gir smakene sjans til å virkelig sette seg, og kan gjøre travle hverdager enklere. Gryteretten kan fint fryses også.

Del denne oppskriften: