Oppskrift helstekt piri piri-kylling med ris

Helstekt piri piri-kylling med ris

2
26
Enkel60 min
Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling

  • 1 stk
    kylling
  • 6 stk
    rød chili
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    paprikapulver
  • ½ ss
    karri
  • 100 g
  • 1 stk
    sitron

Eksotisk ris

  • 2 dl
    basmatiris , ukokt
  • 1 dl
    peanøtter , grovhakket
  • 1 ½ dl
    rosiner

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.

  2. 2

    Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.

    Tips

    Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.

  3. 3

    Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.

Tips

Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.

Del denne oppskriften: