Oppskrift helstekt piri piri-kylling med ris

Helstekt piri piri-kylling med ris

0
  • Enkel
  • 60 min
Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.

Ingredienser

Kylling

1 stk kylling
6 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ss paprikapulver
½ ss karri
100 g TINE Meierismør
1 stk sitron

Eksotisk ris

2 dl basmatiris , ukokt
1 dl peanøtter , grovhakket
1 ½ dl rosiner

Til servering

2 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl ananas , i biter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.
    2. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.
      Tips!

      Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.

    3. Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.
Tips!

Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat