Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Helstekt piri piri-kylling med ris

Enkel
1t

Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.

3.5
(27)
Next ImageHelstekt piri piri-kylling med ris

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling

1 stk
kylling
6 stk
rød chili
2 stk
hvitløksfedd
1 ts
salt
1 ss
paprikapulver
0.5 ss
karri
1 stk
sitron

Eksotisk ris

2 dl
basmatiris, ukokt
1 dl
peanøtter, grovhakket
1.5 dl
rosiner

Til servering

0.5 dl
ananas, i biter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.

  2. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.

    Tips

    Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.

  3. Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter