Oppskrift helstekt piri piri-kylling med ris
0

Helstekt piri piri-kylling med ris

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kylling

1 stkkylling
6 stkrød chili
2 stkhvitløksfedd
1 tssalt
1 sspaprikapulver
½ sskarri
100 gTINE Meierismør
1 stksitron

Eksotisk ris

2 dlbasmatiris, ukokt
1 dlpeanøtter, grovhakket
1 ½ dlrosiner

Til servering

2 dlTINE Yoghurt Naturell
½ dlananas, i biter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.
    2. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.

      Tips:

      Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.

    3. Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.

Tips:

Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.

Kommentarer