Oppskrift helstekt piri piri-kylling med ris

Helstekt piri piri-kylling med ris

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kylling

1 stk kylling
6 stk rød chili
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ss paprikapulver
½ ss karri
100 g TINE Meierismør
1 stk sitron

Eksotisk ris

2 dl basmatiris , ukokt
1 dl peanøtter , grovhakket
1 ½ dl rosiner

Til servering

2 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl ananas , i biter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.
    2. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.
      Tips!

      Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.

    3. Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.
Tips!

Ved å steke kyllingen hel med skinnet på bevarer du saftigheten bedre, samt at kjøttet får mer smak. Det ser også flott ut på bordet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat