Helstekt piri piri-kylling med ris
Enkel•60 min min
Hot middagstips! Dette er kyllingretten for deg som er glad i chili. Hel ovnsbakt kylling serveres med eksotisk ris og yoghurt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kylling
-
1 stkkylling
-
6 stkrød chili
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
1 sspaprikapulver
-
½ sskarri
-
100 g
-
1 stksitron
Eksotisk ris
-
2 dlbasmatiris , ukokt
-
1 dlpeanøtter , grovhakket
-
1 ½ dlrosiner
Til servering
-
2 dl
-
½ dlananas , i biter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Del chili i to og skrap ut frøene. Kjør med hvitløk, salt, paprikapulver, karripulver, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin med knivblad. Gni kyllingen godt med blandingen.
-
2
Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å stikke en skarp kniv i det øverste leddet på låret. Saften skal være klar.
Tips
Du kan også bruke denne chiliblandingen på kyllinglår eller -filet og steke i ovnen i 20-25 minutter.
-
3
Kok ris etter anvisning på pakken. Vend inn peanøtter og rosiner. Server kylling med ris, ananas og yoghurt.