Helstekt kylling med kremet saus

Helstekt kylling med kremet saus

2
 • Enkel
 • 90 min
Helstekt kylling gir både saftigere og mer smaksrikt kjøtt enn den hverdagslige kyllingfileten. Sausen lages i samme formen, så denne retten lager seg praktisk talt selv.

Ingredienser

Utstyr

Jerngryte og hyssing
1 stk hel kylling
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør
1 stk sitron , delt i to
3 kvister timian
3 stk epler , i biter
2 stk løk , i biter
2 stk hvitløksfedd , i biter
3 dl hønsebuljong
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Krydre kylling godt med salt og pepper, og brun den på alle sider i smør i en stor jerngryte. Ta ut og legg til side.
  2. Press sitronsaft inn i kyllingen, og fyll med sitron og timian. Bind gjerne sammen lårene med hyssing. Fres eple, løk og hvitløk mykt i gryta, ca. 3 minutter. Legg kyllingen tilbake i jerngryta, og hell over kraft. La småkoke på lav varme under lokk i 1 time. Øs over saus en gang i blant.
   Tips

   Du kan også sette hele gryta inn i ovnen på 200 °C, og la den koke der i ca. 1 time.

  3. Ta ut kyllingen, og la den hvile. Ha fløte i sausen, og småkok til kremet og litt tykk. Kjør sausen glatt med stavmikser om ønskelig. Smak til med salt og pepper. Server sausen til kyllingen, gjerne med poteter eller ris, og dryss over litt hakket timian.
Tips

Du kan koke kraft på skroget, og restene som er igjen etter måltidet, ved å legge bitene i en langpanne med litt løk, gulrot og selleri. Hell på nok vann til at det dekker mest mulig, og sett i ovnen på 200 °C i 1 times tid. Sil av, og smak kraften til med salt.

Kommentarer

 • Sylvia

  3 år siden
  Har dere lest hva som står i oppskriften ??

  1 stk hel kyllingpålegg ?????
  1 ts salt
  ½ ts pepper
  2 ss TINE Meierismør

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Åj! Se der ja, Sylvia. Takk for at du følger med :) Her har det skjedd en glipp og retter opp i det med engang! Ha en fortsatt fin dag!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat