Helstekt kylling med kremet saus

(13)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Helstekt kylling gir både saftigere og mer smaksrikt kjøtt enn den hverdagslige kyllingfileten. Sausen lages i samme formen, så denne retten lager seg praktisk talt selv.

Antall porsjoner

Utstyr

Jerngryte og hyssing

Ingredienser

1 stkhel kylling
1 tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør
1 stksitron, delt i to
3 kvistertimian
3 stkepler, i biter
2 stkløk, i biter
2 stkhvitløksfedd, i biter
3 dlhønsebuljong
3 dlTINE Kremfløte
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Krydre kylling godt med salt og pepper, og brun den på alle sider i smør i en stor jerngryte. Ta ut og legg til side.
  2. Press sitronsaft inn i kyllingen, og fyll med sitron og timian. Bind gjerne sammen lårene med hyssing. Fres eple, løk og hvitløk mykt i gryta, ca. 3 minutter. Legg kyllingen tilbake i jerngryta, og hell over kraft. La småkoke på lav varme under lokk i 1 time. Øs over saus en gang i blant.

   Tips:

   Du kan også sette hele gryta inn i ovnen på 200 °C, og la den koke der i ca. 1 time.

  3. Ta ut kyllingen, og la den hvile. Ha fløte i sausen, og småkok til kremet og litt tykk. Kjør sausen glatt med stavmikser om ønskelig. Smak til med salt og pepper. Server sausen til kyllingen, gjerne med poteter eller ris, og dryss over litt hakket timian.

Tips:

Du kan koke kraft på skroget, og restene som er igjen etter måltidet, ved å legge bitene i en langpanne med litt løk, gulrot og selleri. Hell på nok vann til at det dekker mest mulig, og sett i ovnen på 200 °C i 1 times tid. Sil av, og smak kraften til med salt.

Kommentarer

  Legg til kommentar