Helstekt kylling med kremet saus
Enkel
1t 30min
Helstekt kylling gir både saftigere og mer smaksrikt kjøtt enn den hverdagslige kyllingfileten. Sausen lages i samme formen, så denne retten lager seg praktisk talt selv.
3.8
(33)

Ingredienser
1 stk
hel kylling
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 ss
1 stk
sitron, delt i to
3 kvist
timian
3 stk
eple, i biter
2 stk
løk, i biter
2 stk
hvitløksfedd, i biter
3 dl
hønsebuljong
3 dl
Slik gjør du
Tips
Du kan også sette hele gryta inn i ovnen på 200 °C, og la den koke der i ca. 1 time.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Du kan koke kraft på skroget, og restene som er igjen etter måltidet, ved å legge bitene i en langpanne med litt løk, gulrot og selleri. Hell på nok vann til at det dekker mest mulig, og sett i ovnen på 200 °C i 1 times tid. Sil av, og smak kraften til med salt.




