tablecloth-basil
Helstekt kylling med kremet saus
(15)

Helstekt kylling med kremet saus

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Helstekt kylling gir både saftigere og mer smaksrikt kjøtt enn den hverdagslige kyllingfileten. Sausen lages i samme formen, så denne retten lager seg praktisk talt selv.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Jerngryte og hyssing
1 stkhel kylling
1 tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør
1 stksitron, delt i to
3 kvistertimian
3 stkepler, i biter
2 stkløk, i biter
2 stkhvitløksfedd, i biter
3 dlhønsebuljong
3 dlTINE Kremfløte
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  1. Krydre kylling godt med salt og pepper, og brun den på alle sider i smør i en stor jerngryte. Ta ut og legg til side.
  2. Press sitronsaft inn i kyllingen, og fyll med sitron og timian. Bind gjerne sammen lårene med hyssing. Fres eple, løk og hvitløk mykt i gryta, ca. 3 minutter. Legg kyllingen tilbake i jerngryta, og hell over kraft. La småkoke på lav varme under lokk i 1 time. Øs over saus en gang i blant.
   blue heart
   Tips!

   Du kan også sette hele gryta inn i ovnen på 200 °C, og la den koke der i ca. 1 time.

  3. Ta ut kyllingen, og la den hvile. Ha fløte i sausen, og småkok til kremet og litt tykk. Kjør sausen glatt med stavmikser om ønskelig. Smak til med salt og pepper. Server sausen til kyllingen, gjerne med poteter eller ris, og dryss over litt hakket timian.
blue heart
Tips!

Du kan koke kraft på skroget, og restene som er igjen etter måltidet, ved å legge bitene i en langpanne med litt løk, gulrot og selleri. Hell på nok vann til at det dekker mest mulig, og sett i ovnen på 200 °C i 1 times tid. Sil av, og smak kraften til med salt.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff