
Grønn curry
Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.
- 2
Kok ris etter anvisning på pakken.
- 3
Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.
Tips
Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.
- 4
Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.
- 5
Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.
Tips
Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.