Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Grønn curry

Enkel
35min

Grønn curry er en enkel og eksotisk gryterett fra Asia som varmer litt ekstra når det er kaldt ute.

4.2
(25)
Next ImageGrønn curry

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 cm
ingefær
1 stilk
sitrongress
2 stk
hvitløksfedd
1.5 dl
Sunniva Press Pink Lady
3 dl
ris
1 boks
kokosmelk
3 ts
grønn currypaste
1 ss
fiskesaus
4 stk
kyllingfilet
1 stk
løk
1 stk
rød paprika
1 stk
grønn paprika
1 stk
lime
4 ss
koriander, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. Finriv ingefær og finhakk sitrongress og hvitløk. Kok opp med eplejuice og la småkoke til væskemengden er halvert, ca. 5 minutter.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Tilsett kokosmelk og fløte og kok til sausen tykner, ca. 10 minutter. Rør inn currypasta og smak til med fiskesaus.

    Tips

    Du kan justere styrken på retten ved å tilsette mer currypasta. Smak deg fram.

  4. Del kyllingen i biter og brun i smør i en varm gryte til gyllen på alle sider. Hakk løk og fres med i 3 minutter.

  5. Del paprika i biter og vend inn. Hell over sausen og kok opp. Smak til med lime og server med frisk koriander og ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruker du en hel kylling i denne retten, er beina med å gi enda mer smak. Del kyllingen i to langs ryggen og del hver halvdel i fire.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter