Flyvende Jacob

Flyvende Jacob

20
146
Enkel40 min
Flygande Jacob er en spennende svensk tradisjonsrett med søt banan, salte peanøtter, krem og saftig kylling.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C. Pill kjøttet fra kyllingen, del i biter og fordel utover i en smurt ildfast form.

  2. 2

    Del banan i skiver og legg over kyllingen. Pisk fløte til krem og vend inn chilisaus. Fordel på toppen av kyllingen.

  3. 3

    Stek i ovnen i 20 minutter. Fres bacon med smør i en panne til sprø. Del i biter og dryss bacon og peanøtter over før servering.

    Tips

    Det smaker godt med en frisk og syrlig salat til denne retten.

Tips

Synes du det blir for søtt med banan, kan du bruke grønnsaker som brokkoli, paprika og vårløk i stedet. Server gjerne nudler eller ris til.

Del denne oppskriften: