Flyvende Jacob

Flyvende Jacob

20
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
Flygande Jacob er en spennende svensk tradisjonsrett med søt banan, salte peanøtter, krem og saftig kylling.

Ingredienser

2 stk grillede kyllinger
2 stk bananer
2 dl TINE Kremfløte
1 dl Sweet Chili saus
150 g bacon
1 ss TINE Meierismør
1 dl peanøtter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C. Pill kjøttet fra kyllingen, del i biter og fordel utover i en smurt ildfast form.
    2. Del banan i skiver og legg over kyllingen. Pisk fløte til krem og vend inn chilisaus. Fordel på toppen av kyllingen.
    3. Stek i ovnen i 20 minutter. Fres bacon med smør i en panne til sprø. Del i biter og dryss bacon og peanøtter over før servering.
      Tips!

      Det smaker godt med en frisk og syrlig salat til denne retten.

Tips!

Synes du det blir for søtt med banan, kan du bruke grønnsaker som brokkoli, paprika og vårløk i stedet. Server gjerne nudler eller ris til.

Kommentarer

  • Jonas

    4 måneder siden
    Dette smakte særs dårleg.
    Eg vil foreslå å bytta ut ingrediensane med noke godt.

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Det er veldig mange som liker denne oppskriften, Jonas. Men alle kan ikke like alt :) Kanskje du finner en annen oppskrift her som faller bedre i smak? God matlaging videre.

       (0)

      • Jonas

        4 måneder siden
        Du har rett i det. Takk det samme. :-)

         (1)


  • Lise

    7 måneder siden
    Kjært barn mange navn og for meg heter denne retten flyvende Kjell??

     (1)

    • Jonas

      4 måneder siden
      Nei, det må være feil.

       (2)


  • Bente

    7 måneder siden
    Veldig god!

     (0)


  • Bente

    7 måneder siden
    Veldig god!

     (0)


  • Nina

    1 år siden
    Vi har byttet ut bananer med en liten boks hermetisk ananas (m. lake), lagt til et lett dryss oregano og kuttet peanøttene (grunnet allergi). Blir aldeles fortreffelig! Men vi har lært retten å kjenne under navnet Flygande Arvidsson...

     (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Sånn kan det også gjøres, det hørtes ut som en smakfull miks! Takk for at du deler med oss.

       (0)


  • Eirik

    3 år siden
    Hvordan tror dere det blir hvis jeg her bytter ut kylling med indrefilet av svin?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Erik, Det tror jeg ikke blir noe problem :) Gi oss gjerne en tilbakemelding når du har testet det ut. Lykke til!

       (0)


  • Mona

    3 år siden
    Det her er faktisk SUPERGODT! Jeg har vokst opp med å spise banan til ris og kylling med fløtesaus, så det funker bra for meg. Heinz chilisaus brukte jeg også, så den er bra :)

     (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Mona, Så hyggelig å høre at det falt i smak og vekte noen barndomsminne :) God høst!

       (0)


  • Hege

    3 år siden
    Hei! Kan du bruke Creme Fraiche i stedet for fløte?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hege, Du kan fint bruke Creme Fraiche istedenfor fløte. Du vil få litt mer smak på retten samt at den blir noe tykkere i konsistensen, men det er ingen problem. Lykke til :)

       (4)


  • Hege

    3 år siden
    Salte peanøtter eller? Vanlig Polly f.eks.? Høres fryktelig spesiell ut denne retten??

     (28)


  • Heidi

    3 år siden
    For guds skyld, ikke bruk SWEET chilli saus! Det blir ikke godt i det hele tatt. Søtsuppe. Bruk heller Chillisaus ifra Heinz. Kjempegodt :)

     (13)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Heidi, Tusen takk for godt innspill :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat