Eksotisk kylling med mango
India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 240 g hurtigris, eller annen ris
- 1 stykk løk
- 0.5 ss sitron, (skallet av)
- 4 stykk kyllingfilet
- 2 ss solsikkeolje, , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
- 3 dl kyllingbuljong
- 2 stykk mango
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts chilipulver
- 1.5 dl TINE® Matfløte
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.
2
Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.
3
Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.
4
Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
5
Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.
TipsPynt gjerne med strimler av mango.
TipsBytt gjerne ut kylling med svinekjøtt.