Oppskrift på Eksotisk kylling med mango
0

Eksotisk kylling med mango

(41)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

240 ghurtigris eller annen ris
1 stkløk
½ sssitroner (skallet av)
4 stkkyllingfileter
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 dlkyllingbuljong
2 stkmangoer
½ tssalt
¼ tschilipulver
1 ½ dlTINE Matfløte

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.
    2. Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.
    3. Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.
    4. Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
    5. Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.

      Tips:

      Pynt gjerne med strimler av mango.

Tips:

Bytt gjerne ut kylling med svinekjøtt.

Kommentarer