Skip to main content

Eksotisk kylling med mango

Enkel
30min

India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.

3.8
(88)
Next ImageEksotisk kylling med mango

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

240 g
hurtigris eller annen ris
1 stk
løk
0.5 ss
sitron (skallet av)
4 stk
kyllingfilet
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 dl
kyllingbuljong
2 stk
mango
0.5 ts
salt
0.25 ts
chilipulver

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.

  2. Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.

  3. Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.

  4. Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.

  5. Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.

    Tips

    Pynt gjerne med strimler av mango.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut kylling med svinekjøtt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter