
Eksotisk kylling med mango
Enkel•30 min min
India er inspirasjonen for denne eksotiske oppskriften med kylling, mango, løk og chili.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
240 ghurtigris eller annen ris
-
1 stkløk
-
½ sssitron (skallet av)
-
4 stkkyllingfileter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
3 dlkyllingbuljong
-
2 stkmango
-
½ tssalt
-
¼ tschilipulver
-
1 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig som resten av maten.
-
2
Skrell og kutt løk i jevnstore biter. Riv sitronskall. Skjær kyllingfilet i ca. 2 cm store terninger.
-
3
Stek løk til den er blank i en stekepanne med olje, i 3–4 minutter. Legg kyllingbitene i stekepanna og brun kjøttet til det er gjennomvarmt og gyllenbrunt, i 5–7 minutter.
-
4
Tilsett buljong og revet sitronskall og gi det et oppkok. Skru deretter ned varmen, sett på lokk og la det trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
-
5
Skrell mango og skjær i terninger. Bland mango med kyllingen og smak til med salt og chilipulver. Rør inn matfløte og kok opp. La det trekke i ca. 1 minutt. Serveres med ris.
Tips
Pynt gjerne med strimler av mango.