Urtepanert lammecarré med rotmos
Enkel
40min
Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner
3.7
(48)

Ingredienser
Rotmos
4 stk
potet
½ stk
sellerirot
½ stk
kålrot
2 stk
hvitløksfedd
150 g
1 ts
salt
½ ts
pepper
Lam
1.5 kg
lammekarré
2 stk
hvitløksfedd
0.5 dl
persille
1 kvist
rosmarin
4 ss
brødrasp eller griljermel
10 stk
mandler
3 ss
2 ss
sennep
Grønne bønner
200 g
grønne bønner
1 ss
1 ts
fingersalt (flaksalt)
0.5 dl
mandler, i skiver
Fløtesaus
5 dl
kjøttkraft eller utblandet buljong
3 ss
soyasaus
1 dl
3 ss
Slik gjør du
Tips
Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Når du steker kjøtt er det lurt å bruke et steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kjernetemperaturen på lammecarré skal være 58-60 °C før hviling.





