
Urtepanert lammecarré med rotmos
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Rotmos
-
4 stkpoteter
-
½ stksellerirot
-
½ stkkålrot
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 dl
-
150 g
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Lam
-
1 ½ kglammekarré
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ dlpersille
-
1 kvistrosmarin
-
4 ssbrødrasp eller griljermel
-
10 stkmandler
-
3 ss
-
2 sssennep
Grønne bønner
-
200 ggrønne bønner
-
1 ss
-
1 tsfingersalt (flaksalt)
-
½ dlmandler , i skiver
Fløtesaus
-
5 dlkjøttkraft eller utblandet buljong
-
3 sssoyasaus
-
1 dl
-
3 ss
Slik gjør du det
-
1
Skrell potet, sellerirot og kålrot og del i biter. Kok møre med hvitløkfedd i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper.
-
2
Sett ovnen på 180 °C. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender. Rut svoren på kjøttet med en skarp kniv og brun det på alle sider i en panne med smør på høy varme.
Tips
Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.
-
3
Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ta kjøttet ut, skru opp temperaturen til 210 °C, pensle svoren med sennep og vend den i paneringen til godt dekket. Stek videre i ovnen i ca. 5 minutter eller til kjernetemperaturen er 58-60 °C og paneringen er gyllen og sprø.
-
4
Kok bønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll raskt i iskaldt vann. Smelt smør i en panne og rist mandelflakene gylne. Vend med bønnene og dryss med salt.
-
5
Kok opp kraft og soyasaus og la småkoke til redusert med en tredjedel. Spe med fløte og kok 5 minutter til. Ta av varmen og rør inn kaldt smør.
-
6
La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver. Server med rotmos, saus og grønne bønner.