tablecloth-basil
Urtepanert lammecarré med rotmos
(17)

Urtepanert lammecarré med rotmos

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lammekarré er både lekkert og godt å servere. Det saftige kjøttet paneres med aromatiske urter, nøtter og hvitløk og serveres med rotmos og grønne bønner

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Rotmos

4 stkpoteter
½ stksellerirot
½ stkkålrot
2 stkhvitløksfedd
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gTINE Meierismør
1 tssalt
½ tspepper

Lam

1 ½ kglammekarré
2 stkhvitløksfedd
½ dlpersille
1 kvistrosmarin
4 ssbrødrasp eller griljermel
10 stkmandler
3 ssTINE Meierismør
2 sssennep

Grønne bønner

200 ggrønne bønner
1 ssTINE Meierismør
1 tsfingersalt (flaksalt)
½ dlmandler, i skiver

Fløtesaus

5 dlkjøttkraft eller utblandet buljong
3 sssoyasaus
1 dlTINE Kremfløte
3 ssTINE Meierismør
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Skrell potet, sellerirot og kålrot og del i biter. Kok møre med hvitløkfedd i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av seg. Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper.
    2. Sett ovnen på 180 °C. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender. Rut svoren på kjøttet med en skarp kniv og brun det på alle sider i en panne med smør på høy varme.
      blue heart
      Tips!

      Paneringen blir best om du bruker gammelt, tørt brød revet på rivjern, men du kan også bruke panko eller griljermel.

    3. Ha kjøttet over i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Ta kjøttet ut, skru opp temperaturen til 210 °C, pensle svoren med sennep og vend den i paneringen til godt dekket. Stek videre i ovnen i ca. 5 minutter eller til kjernetemperaturen er 58-60 °C og paneringen er gyllen og sprø.
    4. Kok bønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og skyll raskt i iskaldt vann. Smelt smør i en panne og rist mandelflakene gylne. Vend med bønnene og dryss med salt.
    5. Kok opp kraft og soyasaus og la småkoke til redusert med en tredjedel. Spe med fløte og kok 5 minutter til. Ta av varmen og rør inn kaldt smør.
    6. La kjøttet hvile i 10 minutter før det skjæres i skiver. Server med rotmos, saus og grønne bønner.
blue heart
Tips!

Når du steker kjøtt er det lurt å bruke et steketermometer. Stikk det inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kjernetemperaturen på lammecarré skal være 58-60 °C før hviling.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff