
Tacotårn
Lag et stort tacotårn til neste gang gjengen møtes. Dette er en morsom måte å oppdatere tacoen på og en enkel måte å servere middag til mange.
Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Stek kjøttdeig i en varm panne med smør. Hakk i biter under stekingen og stek til akkurat gjennomstekt. Dryss over tacokrydder, ha i vann og rør til godt blandet.
Tips
Du kan fylle tacotårnet med alle typer fyll, f.eks. droppe kjøttet og bruke VGTR deig i stedet, bytte ut bønner med jalapeno eller bruke kyllingkjøtt i stedet for karbonadedeig. - 2
Skyll bønnene godt, finhakk vårløk og la mais renne av seg. Vend inn i kjøttet med salsa.
- 3
Forbered en rund springform, 20 cm i diameter, ved å lage en ekstra og høyere kant med folie. Brett et ark aluminiumsfolie på ca. 70 cm i tre på langs og kle formen innvendig slik at folien står ca. 6-8 cm høyere opp enn formen.
- 4
Legg tortillalefser, rømme, kjøttblanding og revet ost lagvis i formen. Avslutt med ost. Stek i ovnen til toppen er gyllen og osten er smeltet, ca. 30 minutter.
- 5
La formen avkjøle noe, ca. 15 minutter, før du fjerner kanten. Server toppet med finstrimlet salat, guacamole, finhakket rødløk, tomat i biter og en rømmeklatt.
Tips
Denne tacogratengen holder seg godt i flere dager, og er perfekt restemat. Oppbevar den i kjøleskapet. Dekk folien til og varm opp i ovnen i ca. 30 minutter før servering.