Svinekjøttboller i karrisaus

Svinekjøttboller i karrisaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Svinekjøttboller i karrisaus er laget med eple og løk, og serveres med ris. Dette er lettlaget og nydelig hverdagsmat, for store og små.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g ukokt villris

Svinekjøttboller:

600 g svinekjøttdeig
1 ½ ts salt
1 dl lettkokt havregryn
2 stk egg
1 stk hvitløksfedd , presset
½ ts malt hvit pepper
¼ ts malt muskat
1 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 l kjøttbuljong

Karrisaus:

2 ss TINE Meierismør
1 stk løk , finhakket
3 ss hvetemel
1 ss karri
2 dl TINE Matfløte
5 ½ dl silt kraft fra kjøttbollene
1 stk stort eple , i små terninger

Til servering:

200 g sukkererter
80 g hasselnøtter , grovhakket
2 ss persille , finhakket

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  1. Svinekjøttboller:

    1. Rør kjøttdeig seig med salt. Bland i havregryn, egg, hvitløk, pepper og muskat. Rør godt, og spe med litt melk av gangen, til deigen er smidig.
    2. Form deigen til små boller, ved bruk av to spiseskjeer. Kok opp buljong, og la kjøttbollene trekke på svak varme i ca. 10 minutter, til de er faste og flyter opp til overflaten. Legg de til siden.
  2. Karrisaus:

    1. Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett løk, og la det surre litt sammen før du rører inn hvetemel og karri. Spe med matfløte og kokekraft fra kjøttbollene, til sausen er passe tykk. La sausen småkoke i 5-7 minutter. Rør av og til.
    2. Tilsett eple og kjøttboller, og la det trekke i sausen til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
  3. Til servering:

    1. Kok sukkererter i lettsaltet vann, til de er al dente. Server med kokt ris, hakkede hasselnøtter og persille.
      Tips!

      Server gjerne med andre type grønnsaker, som kokt brokkoli eller en frisk grønn salat.

Tips!

Kjøttbollene kan fint lages dagen i forveien, eventuelt fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat