Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Shepherd's pai

Enkel
40min

En britisk klassiker som har en stadig økende popularitet på norske middagsbord. Fyldig kjøttgryte av lam eller annen type kjøtt og med potetmos som gratineres på toppen.

3.6
(105)
Shepherd's pai

Ingredienser

2 stk
rødløk, hakket
2 stilk
stangselleri, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 stk
gulrot, i terninger
500 g
kjøttdeig av lam, ev. av storfe, svin eller kylling
2 ss
worcestershiresaus
2 ss
tomatpuré
1 ts
tørket rosmarin
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 dl
kjøttkraft
1 ss
hvetemel
2 ss
vann

Potetmos

400 g
potet
0.5 dl
TINE® Kremfløte eller Matfløte
2 ss
finrevet parmesan (kan sløyfes)
1 ts
salt
½ ts
pepper

Til servering

2 ss
finhakket persille

Slik gjør du

Fyllet

  1. Tips

    Originalt er dette en rett som benytter seg av rester, så har du kokte grønnsaker eller potetmos fra dagen før, kan det erstatte de ferske.

Tips

Selv om denne retten opprinnelig lages med lammekjøtt, er det ingen ting i veien for å bruke kjøttdeig av storfe, svin eller kylling i stedet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter