Shepherd's pai
Enkel
40min
En britisk klassiker som har en stadig økende popularitet på norske middagsbord. Fyldig kjøttgryte av lam eller annen type kjøtt og med potetmos som gratineres på toppen.
3.6
(105)

Ingredienser
2 stk
rødløk, hakket
2 stilk
stangselleri, hakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 stk
gulrot, i terninger
1 ss
500 g
kjøttdeig av lam, ev. av storfe, svin eller kylling
2 ss
worcestershiresaus
2 ss
tomatpuré
1 ts
tørket rosmarin
1 ts
salt
½ ts
pepper
2 dl
kjøttkraft
1 ss
hvetemel
2 ss
vann
Potetmos
400 g
potet
50 g
0.5 dl
TINE® Kremfløte eller Matfløte
2 ss
finrevet parmesan (kan sløyfes)
1 ts
salt
½ ts
pepper
Til servering
2 ss
finhakket persille
Slik gjør du
Fyllet
Tips
Originalt er dette en rett som benytter seg av rester, så har du kokte grønnsaker eller potetmos fra dagen før, kan det erstatte de ferske.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Selv om denne retten opprinnelig lages med lammekjøtt, er det ingen ting i veien for å bruke kjøttdeig av storfe, svin eller kylling i stedet.




