
Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing
Enkel•30 min min
De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gferdig stekt ribbe
-
1 ssfinrevet ingefærrot
-
½ stklime
-
4 sshoisinsaus
LETTSYLTET RØDKÅL
-
¼ stkrødkål
-
½ stkrødløk
-
2 dleddik
-
2 sssukker
-
2 tssalt
RØMMEDRESSING
-
3 dl
-
2 ssDijonsennep
-
2 sshakket frisk koriander
-
½ tssalt
TIL SERVERING
-
4 stkhamburgerbrød
Slik gjør du det
-
1
Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
-
2
Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
-
3
Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
-
4
Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.
Tips
Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.