Ribbeburger med lettsyltet rødkål

Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g ferdig stekt ribbe
1 ss finrevet ingefærrot
½ stk lime
4 ss hoisinsaus

LETTSYLTET RØDKÅL

¼ stk rødkål
½ stk rødløk
2 dl eddik
2 ss sukker
2 ts salt

RØMMEDRESSING

3 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss Dijonsennep
2 ss hakket frisk koriander
½ ts salt

TIL SERVERING

4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du det

    1. Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
    2. Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
    3. Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
    4. Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.
      Tips!

      Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.

Tips!

Bak gjerne ditt eget hamburgerbrød. Sjekk ut denne oppskriften på Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat