Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing
De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g ferdig stekt ribbe
- 1 ss finrevet ingefærrot
- 0.5 stykk lime
- 4 ss hoisinsaus
LETTSYLTET RØDKÅL
- 0.25 stykk rødkål
- 0.5 stykk rødløk
- 2 dl eddik
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
RØMMEDRESSING
- 3 dl TINE® Lettrømme 17 %
- 2 ss Dijonsennep
- 2 ss hakket frisk koriander
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
2
Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
3
Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
4
Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.
TipsHar du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.
TipsBak gjerne ditt eget hamburgerbrød. Sjekk ut denne oppskriften på Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.