Ribbeburger med lettsyltet rødkål og rømmedressing

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

De fleste har juleribbe minst en gang i løpet av sesongen, og får gjerne en del til overs. Disse kan brukes til deilig restemat, som denne burgeren.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gferdig stekt ribbe
1 ssfinrevet ingefærrot
½ stklime
4 sshoisinsaus

LETTSYLTET RØDKÅL

¼ stkrødkål
½ stkrødløk
2 dleddik
2 sssukker
2 tssalt

RØMMEDRESSING

3 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssDijonsennep
2 sshakket frisk koriander
½ tssalt

TIL SERVERING

4 stkhamburgerbrød

Slik gjør du det

    1. Finsnitt rødkål og rødløk, bruke gjerne en mandolin. Rør sammen eddik, sukker og salt til sukkeret er oppløst og hell over. La marinere i 20 minutter eller mer.
    2. Sett ovnen på 220 °C. Bland hoisinsaus, limesaft og revet ingefær til en glace. Del ribbe i skiver og pensle godt med glace. Pakk i aluminiumsfolie, og varm i ovnen 10-15 minutter eller til gjennomvarm.
    3. Rør sammen rømme, sennep og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
    4. Server glasert ribbe i hamburgerbrød med lettsyltet rødkål og rømmedressing.

      Tips:

      Har du rester av surkål kan du gjerne bruke det i stedet for å sylte rødkål. En frisk Coleslaw er også godt til.

Tips:

Bak gjerne ditt eget hamburgerbrød. Sjekk ut denne oppskriften på Hamburgerbrød med Cottage Cheese. De er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Kommentarer

  Legg til kommentar