tablecloth-basil
Reinsdyrbiff med soppstuing
(27)

Reinsdyrbiff med soppstuing

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Reinsdyrbiff med soppstuing og jordskokk-rosetter er lekker selskapsmat av reinsdyr med fyldig soppstuing og små porsjoner med ovnsbakt jordskokk.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Jordskokkrosetter

6 stkjordskokker
75 gTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
2 sstimian, grovhakket

Soppstuing

400 gsjampinjong
2 stksjalottløk
2 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
½ tspepper
1 tssitronsaft

Biff og saus

800 greinsdyrfiléter
1 tssalt
½ tspepper
1 dlhvitvin
1 dlSunniva Original Appelsinjuice
100 gTINE Meierismør
Basil1Basil2

Slik gjør du det

 • Jordskokkrosetter

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrubb jordskokk godt og skjær i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
   blue heart
   Tips!

   Det kan være litt utfordrende å rense jordskokk, men det er lurt å bruke en skje og skrape bort sorte flekker eller andre urenheter. Ettersom skivene er så tynne her kan du beholde mesteparten av skallet på.

  2. Smelt smør og vend jordskokkskivene i. Legg lagvis i små ildfaste former, eventuelt muffinsformer, med salt, pepper og timian. Stek i ovnen til møre og gylne på toppen, ca. 30 minutter.
 • Soppstuing

  1. Finhakk løk og del sopp i biter. Fres i smør til myke og soppen har fått lys gyllen farge, ca. 8 minutter. Rør inn crème fraîche og la småkoke et par minutter. Smak til med salt, pepper og ev. sitron. Spe eventuelt med litt fløte om du synes den blir for tykk.
 • Biff og saus

  1. Del kjøttet i jevnstore biffer på ca. 3 cm tykkelse og krydre med salt og pepper. Brun dem raskt i en varm panne med smør så de er godt brunet på begge sider. Ha dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 10 minutter og la hvile.
  2. Hell hvitvin og appelsinjuice i pannen og skrap opp kjøttrestene. La småkoke et par minutter. Ta pannen av varmen og rør inn biter med kaldt smør rett før servering.
  3. Server reinsdyrbiff med jordskokkrosetter, soppstuing og saus.
blue heart
Tips!

Reinsdyrbiff er gjerne mørbrad eller ytrefilet. Om du ønsker å være ende finere på det, kan du velge indrefilet. Det er viktig å ikke oversteke kjøttet, så bruk et steketermometer. Kjernetemperaturen på reinsdyrkjøtt bør ligge på 57-58 °C.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff