Quesadias med pulled pork og guacamole

Quesadillas med pulled pork og guacamole

4
25
Enkel30 min
Pulled pork, eller langtidsstekt svinenakke delt i biter med gaffel, smaker godt som fyll i denne meksikanske retten. Med rømme og guacamole til blir dette garantert en suksess på fredagskvelden.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    ferdigstekt pulled pork
  • 8 stk
    tortillalefser
  • 300 g
  • 4 stk
    vårløk i skiver
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 stk
    chili

Guacamole

  • 2 stk
    avokado
  • 2 stk
    tomater
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 stk
    vårløk
  • 1 dl
    frisk koriander
  • 1 stk
    lime
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Fjern skall og stein fra avokado og mos med en gaffel. Del tomatene i to og skrap ut frøene. Finhakk og vend inn med finhakket chili, vårløk, koriander og limesaft. Bland godt og smak til med salt og pepper.

    Tips

    Lager du guacamole på forhånd, må den dekkes godt til med plast for ikke å bli brun. Pisk den opp før servering.

  2. 2

    Varm pulled pork etter anvisning på pakken. Del paprika i to og ta ut kjernen. Del i biter. Splitt chili, fjern frø og finhakk. Bland paprika og chili med revet ost, og skivet vårløk.

  3. 3

    Fordel osteblandingen utover halvparten av lefsene. Topp med pulled pork og tortillalefse.

  4. 4

    Stek quesadillas raskt på begge sider i en tørr teflon- eller grillpanne på middels høy varme slik at osten smelter, 1-2 minutter på hver side.

  5. 5

    Del i biter og server med guacamole, rømme og jalapenos.

Tips

Quesadillas er perfekt å lage på grillen om sommeren. Grill raskt på begge sider og server.

Del denne oppskriften: