Potetpuré og middagspølser

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I en travel hverdag er det godt med middagsretter som er gjort på få minutter. Her er en enkel og grei hverdagsrett.

Antall porsjoner

Ingredienser

potetpuré:

800 gmandelpoteter
4 ssTINE Meierismør
3 dlTINE Matfløte (evt. TINE Crème Fraîche Lett)
50 gJarlsberg® Revet (evt. vellagret revet Norvegia)
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
4 ssfinhakket kruspersille

pølser:

600 gmiddagspølser
1 ssTINE Meierismør

Tilbehør:

100 gruccola
12 stkcherrytomater
4 sssennep

Slik gjør du det

    1. Skrell og del potetene i små terninger, kok de møre i vann (uten salt) ca. 10 minutter. Damp tørre og mos, gjerne gjennom en sikt. Pisk inn smør og fløte og rør inn ost. Smak til med salt og pepper. Strø over kruspersille.
    2. Del pølsene på langs og så i to. Ta av skinnet og skjær små snitt på toppen av bitene. Stek pølsene i smør, ca. 2 minutter på hver side på middels sterk varme.
    3. Skyll salat. Del cherrytomat i to. Bland sammen og server ved siden av pølsene og potetpureen. Litt sennep hører til.

Tips:

Det er viktig å lage pureen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Kok potetene uten salt, slik at pureen ikke blir seig.

Kommentarer

  Legg til kommentar