Pølse i form
Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
Pølse i form:
- 600 g falukorv, (gjerne mager)
- 8 stykk marinerte soltørket tomat, , hakkede
- 0.5 potte basilikum
- 2 dl Jarlsberg® Original, , revet
Ris med løk og sukkererter:
- 3 dl ris, , ukokt
- 7 dl buljong, (grønnsaksbuljongterning + vann)
- 150 g sukkererter
- 1 stykk rødløk
- 0.25 ts nykvernet pepper
- 0.5 dl basilikum
Slik gjør du
1
2
Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.
3
Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Ris med løk og sukkererter:
1
Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.
2
Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.
TipsHar du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.