Skip to main content

Pølse i form

Enkel
40min

Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.

4.6
(16)
Next ImagePølse i form

Ingredienser

Antall porsjoner

Pølse i form:

600 g
falukorv (gjerne mager)
8 stk
marinerte soltørket tomat, hakkede
0.5 potte
basilikum

Ris med løk og sukkererter:

3 dl
ris, ukokt
7 dl
buljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
150 g
sukkererter
1 stk
rødløk
0.25 ts
nykvernet pepper
0.5 dl
basilikum

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225°C

  2. Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.

  3. Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Ris med løk og sukkererter:

  1. Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.

  2. Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter