Pølse i brød med godt tilbehør
Tar du utgangspunkt i gode, grove pølser og spennende tilbehør som hjemmelaget potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais, kan pølser i brød bli ukas favoritt.
Enkel•35 min•4 personer
Ingredienser
- 4 stykk gode pølse, feks lammepølser, bratwurst eller provencepølse
- 4 stykk pølsebrød
Karamellisert løk
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk stor løk, , i tynne skiver
- 1 ts sukker
- 0.5 ts salt
Kremet potetsalat
- 400 g små potet
- 2 ss olivenolje
- 4 stykk ansjosfilet, , finhakket
- 2 stykk hvitløksfedd, , most
- 1.5 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss revet parmesan
- 2 ts sitronsaft
- 0.5 ts pepper
- 2 ss TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ss finhakket gressløk
Smørdampet mais
- 2 dl mais
- 2 ss TINE® Meierismør
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Fres løk myk i en stekepanne med smør ca. 5 minutter. Dryss med sukker og salt og stek til karamellisert, ca. 6 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra smør.
2
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Varm olje i en liten stekepanne og fres finhakket ansjos og hvitløk, 2-3 minutter. Sett pannen til side og bland inn fløte, revet parmesan og sitronsaft. Smak til med pepper og rør inn crème fraîche. Dryss med finhakket gressløk.
TipsTil potetsalat er det viktig å ikke overkoke potetene slik at de går i oppløsning. Sjekk underveis ved å stikke en skarp kniv i poteten. Den skal kunne gli lett inn, men samtidig møte litt motstand.
3
Smelt smør. Sil av maisen og varm i smøret. Smak til med salt og pepper.
4
Stek pølser gylne i smør i en panne på middels varme. Server i pølsebrød med kremet potetsalat, karamellisert løk og smørdampet mais.
TipsUtvalget av spesialpølser i butikken har økt veldig de siste årene, så prøv litt forskjellige typer slik at du finner din favoritt.