Pepperbiff med lun tomat- og Chevresalat
En deilig mør pepperbiff med lune tomater, sammen med salat og Chevre, er like godt i hverdagen som til helgekos.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 12 stykk cherrytomat, , delt i to
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts sukker
- 1 ts tørket timian
- 4 stykk biff, av ytrefilet storfe, à 200 gram
- 1 ts pepper, , grovhakket
- 1 ts salt
- 2 ss TINE® Meierismør
- 4 dl salatblanding
- 3 ss olivenolje
- 2 ss sitron, , presset
- 1 stykk Chevre Naturell, , i terninger
- 0.5 dl peanøtter
- 0.5 dl gresskarkjerner
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 220 °C.
2
Legg tomat i en ildfast form, med skjæreflaten opp. Drypp over olivenolje. Bland salt, sukker og timian, og dryss over. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
3
Krydre kjøtt med salt og pepper. Smelt smør i en panne på sterk varme, brun biffene og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). La kjøttet hvile litt før servering.
4
Vask salat, vend inn olje og sitron, og fordel tomat og Chevre over. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.
TipsSalaten blir ekstra god med litt frisk peppermynte
TipsServer gjerne med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.