Håndkle og blad
Pepperbiff med lun tomat og chevresalat
(77)

Pepperbiff med lun tomat- og Chevresalat

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En deilig mør pepperbiff med lune tomater, sammen med salat og Chevre, er like godt i hverdagen som til helgekos.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Utstyr

Ildfast form
12 stkcherrytomater, delt i to
2 ssolivenolje
½ tssalt
½ tssukker
1 tstørket timian
4 stkbiff av ytrefilet storfe, à 200 gram
1 tspepper, grovhakket
1 tssalt
2 ssTINE Meierismør
4 dlsalatblanding
3 ssolivenolje
2 sssitroner, presset
1 stkChevre Naturell Haukeli, i terninger
½ dlpeanøtter
½ dlgresskarkjerner
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Legg tomat i en ildfast form, med skjæreflaten opp. Drypp over olivenolje. Bland salt, sukker og timian, og dryss over. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
    3. Krydre kjøtt med salt og pepper. Smelt smør i en panne på sterk varme, brun biffene og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). La kjøttet hvile litt før servering.
    4. Vask salat, vend inn olje og sitron, og fordel tomat og Chevre over. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.
      Blått hjerte
      Tips!

      Salaten blir ekstra god med litt frisk peppermynte

       

Blått hjerte
Tips!

Server gjerne med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.  

 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat