Pepperbiff med lun tomat og chevresalat

Pepperbiff med lun tomat- og Chevresalat

0
7
Enkel30 min
En deilig mør pepperbiff med lune tomater, sammen med salat og Chevre, er like godt i hverdagen som til helgekos.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 12 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    sukker
  • 1 ts
    tørket timian
  • 4 stk
    biff av ytrefilet storfe, à 200 gram
  • 1 ts
    pepper , grovhakket
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
  • 4 dl
    salatblanding
  • 3 ss
    olivenolje
  • 2 ss
    sitroner , presset
  • 1 stk
  • ½ dl
    peanøtter
  • ½ dl
    gresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. 2

    Legg tomat i en ildfast form, med skjæreflaten opp. Drypp over olivenolje. Bland salt, sukker og timian, og dryss over. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter.

  3. 3

    Krydre kjøtt med salt og pepper. Smelt smør i en panne på sterk varme, brun biffene og etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium stekt). La kjøttet hvile litt før servering.

  4. 4

    Vask salat, vend inn olje og sitron, og fordel tomat og Chevre over. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.

    Tips

    Salaten blir ekstra god med litt frisk peppermynte 

Tips

Server gjerne med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.   

Del denne oppskriften: