Håndkle og blad
Pølsegryte med gode grønnsaker
(2020)

Pølsegryte med gode grønnsaker

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne supergode gryteretten med pølse, rotgrønnsaker og purre er mild og god på smak. Rømme tilsmakt med sennep setter en ekstra piff på retten.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Pølsegryte:

6 dlvann
1 stkgrønnsaksbuljong
6 stkpoteter, i grove biter
¼ stkkålrot, i grove biter
3 stkgulrøtter, i grove biter
1 stklaurbærblad
½ stkpurre, i ringer
500 gfalukorv, i biter
½ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

2 dlTINE Lettrømme 18 %
2 ssgrov sennep
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp vann og buljongterning og ha i potet, kålrot, gulrot og laurbærblad. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.
    2. Tilsett purre og falukorv og kok videre i 3 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne andre pølser, for eksempel røkt kjøttpølse, hvis du liker det bedre.

    3. Smak til med salt og pepper.
    1. Pisk sammen rømme og sennep, og server til gryteretten.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne gryten med grovt brød, smør og ost.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat